NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran
Dobro delo in rekreacija!
Aktualno
Vpisal: DAMa   
20. 09. 2006

ImagePridruži se nam na tretjem dobrodelnem teku ali hoji na 2, 4 ali 8 km, ki ju organizira Europa Donna v sodelovanju z revijo Naša žena, podjetjem Delo Revije d.d. in družbo Avon.

Naše športno druženje bomo začeli v soboto, 7. oktobra 2006, ob 10. uri pred Halo Tivoli.

S štartnino in prostovoljnimi prispevki bomo pomagali pri nakupu naprave CT za Klinični center Ljubljana. Zakaj? Ker se borimo za enake možnosti za vse bolnike. Hvala!

Spletne strani združenja Europa Donna

 
Psihiatrinja odgovarja
Odgovori psihiatrinje
Vpisal: DAMa   
17. 09. 2006
ImageVprašanje:
Lep pozdrav!
Zanima me ali se anksiozne motnje z leti lahko poslabšajo oz. preidejo v kaj hujšega? In zakaj se pojavijo lahko že v rani mladosti?

Odgovor:

Spoštovani,
Anksiozne motnje se navadno z leti izboljšajo, postanejo manj moteče. Posebno če se odločimo za zdravljenje. Tako kot praktično vsaka druga zdravstvena težava, se tudi anksioznost lahko pojavi že zelo zgodaj, celo v otroštvu. Z motnjo seveda ne smemo zamenjati običajne tesnobe ob čustveno napornih trenutkih v življenju. Taka tesnoba je lahko zelo neprijetna, vendar običajno hitro mine in nas ne ovira pri vsakodnevnem funkcioniranju.
Preberite več...
 
Nevarnosti nakupovanja zdravil preko spleta
Aktualno
Vpisal: DAMa   
15. 09. 2006

Image Osebe, ki kupujejo zdravila preko interneta, lahko nevede ogrožajo svoje zdravje, svarijo zdravniki iz Velike Britanije.

"Nekatera zdravila so ponarejena in vsebujejo sestavine, ki ne ustrezajo imenu zdravila, zapisanega na steklenički," je Sunderlandska ekipa povedala za revijo Lancet.

Četudi pacient prejme pravo zdravilo, obstaja nevarnost nepreverjenih stranskih učinkov in nevarnih interakcij. Poročajo o primeru žene, ki si je z jemanjem steroidov,  kupljenih preko spleta s Tajske, pokvarila vid.
 
Preberite več...
 
Andrej Karoli, dobitnik gonga, zmagovalec življenja
Iz medijev
Vpisal: HisTer   
15. 09. 2006

ImageKakšen je občutek, če si zmagovalec Gonga?

Zelo sem vesel, saj so me izbrali ljudje. Ko sem izvedel, da bom zmagal, sem bil malo »žleht« in sem šel računat, koliko dobička bodo z menoj imeli v Delu in na Telekomu. Zame je glasovalo več kot 6.000 ljudi in če so morali za vsak glas odšteti sto tolarjev, to pomeni več kot 600.000 tolarjev prihodka. A to je bilo bolj za hec, nagrada mi seveda veliko pomeni.

Pa ste jo kaj proslavili?
Ne, to naj proslavljajo drugi. S fanti iz pisarne in najbližjimi doma bomo šele nazdravili. Če bo kdo dal za rundo, bo pa še boljše.

Preberite več...
 
..bila je ena izmed nas....
Aktualno
08. 09. 2006

ImageV današnjem časopisu Delu na predzadnji strani sem prebrala, da dr. TANJE LAMOVEC, univ. dipl. psih., slovenske zagovornice pravic uporabnikov psihiatrije, ni več med nami. Bila je ena izmed nas. Vedela je, kaj je to depresija in da takrat ne pomaga samo sprehod.

Razumela nas je… in v njenih knjigah sem našla veliko uporabnega znanja in modrosti. Iz njenih tekstov sem črpala vsebino za svoj prvi pomembni javni nastop, ko sem predstavila delovanje našega društva.
Rada bi vam jo predstavila skozi tekst novinarke Urše Matos. ……bila je ena izmed nas….

Preberite več...
 
11. Evropski simpoziji o samomoru in samomorilnem vedenju
Promocijska kampanja "Premagal sem depresijo"
Vpisal: Hister Caprae   
05. 09. 2006

SVETOVNI DAN PREPREČEVANJA SAMOMORA - 10. SEPTEMBER 2006

ImageSamomor, suicide, Ń�Đ°ĐĽĐľŃƒĐ±Đ¸ĐąŃ�тво, zelfmoord, kamikaze, Selbstmord, Ελληνική, suicidio, suicídio, självmord - jezik, ki ga uporabljamo, ko razpravljamo o tem tragičnem dejanju, ni pomemben, pomembno je dejanje samo, vzroki zanj in iskanje načinov za njegovo preprečevanje.

Iskanje vzrokov za samomor in preventivnih ukrepov je rdeča nit 11. Evropskega simpozija o samomoru in samomorilnem vedenju: od Grenlandije do Kavkaza, od Urala do Iberije.

Preberite več...
 
Hipnoza
Aktualno
04. 09. 2006

 

Image Skoraj vsi smo že večkrat imeli izkušnje stanja podobnega transu, čeprav tega nismo poimenovali hipnoza. To je lahko kadarkoli v dnevu, ko se zasanjamo in se ne zavedamo vsakdanjih stvari in dogajanj v naši okolici. Lahko se nam to zgodi ob branju zanimive knjige, gledanju filma, ali ko nas prevzame zahteven projekt in ne slišimo, ko se kdo želi pogovarjati z nami in se ne zavedamo koliko časa je med tem minilo. Zamišljeni, zatopljeni v svoje svetove med vožnjo avtomobila lahko na avtocesti zgrešimo izvoz...

 
Preberite več...
 
Spoštovani g. predsednik - "Ustavite slovensko psihiatrijo"
Odprta pisma
Vpisal: Hister Caprae   
28. 08. 2006
Neobičajno odprto pismo predsedniku republike Slovenije - g. Janezu Drnovšku

Image To pismo Vam pišem v dvojni vlogi. Prvič kot državljan, kjer bom izražal bolj svoje lastne poglede in mnenja, tudi osebne izpovedi, o izjemno kompleksni, zapleteni in nelahki problematiki odnosa med družbo in psihiatrijo. In drugič kot t.i. »uporabnik psihiatričnih storitev, oz. bolj natančno kot član sicer majhne, neformalne, aktivne skupine t.i. nezadovoljnih in ozaveščenih uporabnikov - NOUPS . Skratka osebna mnenja, za katera čutim polno odgovornost, in sem pripravljen tudi na morebitne sankcije bom pisal v prvi osebi ednine, izkristalizirana skupna mnenja NOUPS-a pa v množini.
Preberite več...
 
Akcija društva onkoloških bolnikov Slovenije
Aktualno
Vpisal: DAMa   
27. 08. 2006
ImageCenjeni bralci in bralke spletnega portala Društva DAM!
Ponosni smo na dejstvo, da je v Sloveniji tudi veliko drugih društev, ki se zavzemajo za informiranje, samopomoč in pravice obolelih za različnimi obolenji. Vsi vemo, da je rak dandanes še vedno ena najtežjih bolezni, zato je premagovanje in okrevanje za osebe z rakom izjemno huda bitka. Pri tem jim brezkompromisno pomaga Društvo onkoloških bolnikov Slovenije, ki z izjemno pozitivno in navdihujočo akcijo »Kolo življenja« zbira sredstva za izboljšanje pogojev bivanja za bolnike na onkološkem inštitutu. Oglejte si, kako lahko pomagate, na njihovi spletni strani tukaj -->>
Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 127 128 129 130 131 Naprej > Konec >>

Rezultati 1153 - 1161 od 1173
skupine
Švicarski prispevek
Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.
SOS Telefoni

ŽIV ŽIV

Podarite 0,5% dohodnine

Podarite
Dobrodelnost vas nič ne stane. Izpolnite obrazec

Pomembne povezave
DAM na Facebooku

Sledi nam na FACEBOOKU
© 2005 - 2020 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami