NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran arrow Rubrike novic arrow Dogodki arrow Predavanje svetovno znanega strokovnjaka za psihiatrijo
Predavanje svetovno znanega strokovnjaka za psihiatrijo Natisni E-pošta
Vpisal: Hister Caprae   
21. 02. 2012

J. Johan MannVabilo na ekskluzivno predavanje svetovno znanega strokovnjaka za psihiatrijo in prejemnika laskavega naziva America's Top Doctors v letih 2009-2012, prof. dr. J. Johna Manna
Med dejavnike tveganja za samomor uvrščamo biološke predispozice, okolje in osebnostne značilnosti ljudi. Dejavniki so med seboj kompleksno povezani, zato je njihovo raziskovanje ključnega pomena za razumevanje samomorilnega vedenja.

Prof. dr. Mann bo na predavanju predstavil izsledke raziskav genetskih dejavnikov tveganja za samomorilno vedenje in prikazal preplet teh z ostalimi dejavniki. Poleg tega bo govoril o načinih  prepoznavanja samomorilnega vedenja in preprečevanje z ustreznimi terapevtskimi pristopi. Predstavljeni diagnostični in intervencijski pristopi so novost na področju suicidologije.

Spoštovani,
vljudno vas vabimo, da se udeležite predavanja prof. dr. J. Johna Manna z Univerze Columbia iz ZDA (Columbia University) z naslovom "Preprečevanje samomora s pomočjo znanosti: upoštevanje genov in okolja - Suicide Prevention Through Better Science: a consideration of genes and environment ”, ki bo v sredo, 29. februarja 2012, ob 17. uri, v sejni dvorani Pretorske palače na Titov trgu 5 v Kopru.

Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku in bo simultano prevajano v slovenščino.

PS: Zaradi omejenega števila mest vas vljudno prosimo, da svojo prisotnost predhodno sporočite vodji kabineta rektorja Katji Pišot prek 05/611-7503 ali v e-obliki: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

 

Kratka predstavitev

J. John Mann J. John Mann, M.D.Columbia University / New York State Psychiatric Institute

J. John Mann je svetovno znani strokovnjak za psihiatrijo in interno medicino in ima doktorat iz nevrokemije. Rodil se je v Avstraliji, kjer je končal usposabljanje na področju medicine in psihiatrije, preden se je nato preselil v ZDA.

Je direktor Oddelka za molekularno slikanje in nevropatologijo in je profesor translacijske nevroznanosti na Oddelku za psihiatrijo na Univerzi Columbia v ZDA. Njegova področja raziskovanja so: funkcionalno slikanje možganov, nevrokemija in molekularna genetika kot vzrok za depresijo in samomor.

Objavil je 556 člankov in uredil 10 knjig o vsebinah iz biologije in zdravljenja razpoloženjskih motenj, samomorilnega vedenja in drugih psihiatričnih motenj.

Bil je pionir v raziskovanju možganskih nepravilnosti, ki so predispozicija za samomor, in možganskih nepravilnostih, ki so povezane s ponavljajočo se hudo depresijo in bipolarno motnjo. Delal je na metodah identifikacije učinkovitosti antidepresivnih zdravil in njihove varne rabe pri zdravljenju pacientov s samomorilnimi težnjami. Bil je tudi predsednik Društva biološke psihiatrije, Mednarodne akademije za raziskovanje samomora in Ameriške fundacije za preprečevanje samomora.

Za svoje raziskovalno delo je prejel številne prestižne nagrade in priznanja.  

 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami