Premagovanje depresije Natisni E-pošta
Vpisal: Hister Caprae   
12. 10. 2011
Premagovanje depresijeDruštvo DAM predstavlja Premagovanje depresije za najstnike

Premagovanje depresije je vodič, namenjen mladim z depresijo ter vsem tistim, ki želijo pomagati mladim pri soočanju z depresijo. Za razliko od večine obsežnejših priročnikov, ta ne vsebuje podrobnejših opisov depresije in njenih oblik, temveč zgoščeno in na sproščen način podaja osnovne informacije, ki lahko koristijo mladim z depresijo.

Težave, s katerimi se pogosto srečajo mladi, prikaže s pomočjo primerov iz resničnega življenja, tem pa sledijo vaje, ki jih lahko sami naredimo za izboljšanje razpoloženja. Pri tem se osredotoča na reševanje problemov, beleženje razpoloženja in s tem prepoznavanja vzorcev pri padcih razpoloženja glede na okoliščine, ter zastavljanje ciljev, ki jih lahko dosežemo.

Vodič Premagovanje depresije je lahko odlično dopolnilno orodje za najstnike, ki že posegajo tudi po drugih terapevtskih metodah. Mladi se namreč nekoliko drugače spopadajo z depresijo kot odrasli, zahtevajo pa tudi specifične oblike zdravljenja, saj se nekatere (npr. medikamentozno zdravljenje) pri njih niso izkazale za tako uspešne kakor pri odraslih. Vse to in še več boste izvedeli v tem vodiču, zato si ga oglejte, prelistajte in - veselo na delo!

Uporaba za pridobitne namene ni dovoljena.
 
 
PRENOSI DOKUMENTOV
prenesi

Prenos "Premagovanje depresije za najstnike" je zastonj v Shrambi datotek.
 

Naslov izvirnika: Dealing With Depression
Avtorji: Dr. Dan Blisker, Dr. Merv Gilbert, Dr. David Worling, E. Jane Garland, dr. med., članica Kraljeve akademije kanadskih zdravnikov.

Prevod: Emanuela Malačič Kladnik, Društvo DAM.
Strokovna recenzija prevoda: prof. dr. Mojca Z. Dernovšek, dr. med., specialistka psihiatrije.

Vodič je fi nanciran s strani kanadskega Ministrstva za ravoj družin in otrok kot del pokrajinskega zdravstvenega programa za otroke in mladino.

swiss
Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji 

 


 

 
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami