Motnja pozornosti in hiperaktivnost za telebane Natisni E-pošta
Vpisal: Hister Caprae   
12. 09. 2011

Motnja pozornosti Sredi septembra vas bomo zopet razveselili z novim, odličnim priročnikom "Motnja pozornosti in hiperaktivnost za telebane". 
Društvo DAM in PASADENA se zahvaljujeta podjetju Janssen, farmacevtski del Johnson & Johnson d.o.o. za finančno pomoč pri izdaji priročnika.

Motnja pozornosti in hiperaktivnost za telebane
Zlahka razumljiv vodič po možnostih obravnave in življenjskih strategijah za otroke in odrasle


Motnja pozornostiAvtorja:

Michael O. Flanagan, dr. med., je nevropsihiater z zasebno prakso v Novi Mehiki.
Jeff Strong je ustanovitelj in direktor instituta REI, ki se osredotoča na nevrološke motnje v razvojnem obdobju.
Oba avtorja imata tudi sama AD/HD.

Tako pri nas kot v svetu se motnja pomanjkljive pozornosti s hiperaktivnostjo ali brez (oziroma - s tudi pri nas udomačeno kratico - AD/HD) že dolgo obravnava pri otrocih - komaj v zadnjih letih pa se prepoznava tudi pri odraslih. Ta izčrpen in praktičen priročnik za samopomoč je namenjen tako otrokom (oziroma njihovim staršem) kot odraslim z AD/HD.

Še posebej pa ga odlikuje dejstvo, da sta ga spisala strokovnjaka za AD/HD, ki se s to motnjo ne ukvarjata samo v poklicnem, temveč tudi v vsakdanjem življenju, saj jo imata tudi sama - zato prihajajo njuni nasveti in predlogi dobesedno “iz prve roke”. Poleg tega je slovenska izdaja v celoti prilagojena našemu prostoru in vsebuje še veliko dodatnih praktičnih informacij, ki vam bodo olajšale pot do strokovne pomoči in spoprijemanje z motnjo tako v šolskem kot v delovnem okolju.

Knjiga vsebuje pregled različnih vrst terapij, v pomoč pa vam bo tudi pri iskanju strokovne pomoči ter organizaciji življenja.

Odkrijte, kako:

  • ugotovite, ali imate sami ali vaš otrok AD/HD,,
  • obvladate in nadzorujete simptome,
  • izberete prave oblike obravnave,
  • najti podporo, ki jo potrebujete,
  • zmanjšate stres doma, v šoli in v službi,
  • zagotovite otroku prilagoditve šolskega okolja,
  • najdete podporo, ki jo potrebujete,
  • se zavedate tudi svojih pozitivnih plati in jih izkoristite.
 
Pasadena
  
 janssen

Prevod: Darja Budja

Priredba: Darja Budja in Leonida Rotvejn Pajič

Strokovni pregled:
mag. Leonida Rotvejn Pajič, specialistka klinične psihologije, in prof. dr. Mojca Z. Dernovšek, specialstka psihiatrije

 “Priročnik poglobljeno, pa vendarle dovolj razumljivo in na duhovit način predstavi AD/HD – motnjo pozornosti in hiperaktivnosti, ki kljub temu, da ima izreden vpliv na posameznika in njegovo življenjsko pot, pogosto ni pravočasno in ustrezno prepoznana. Izčrpna in pregledna vsebina odstira mnoge nejasnosti glede AD/HD in predstavi vrsto konkretnih in uporabnih strategij za premagovanje težav, ki izhajajajo iz te motnje. Priročnik je zato zagotovo lahko v veliko pomoč tako posameznikom z AD/HD kot tistim, ki se s to motnjo srečujejo kot starši, svojci, prijatelji in strokovnjaki. Nasveti in življenjske strategije, ki jih predlagata avtorja, pa ne bodo koristni samo ljudem z AD/HD – z njimi si lahko pomaga prav vsakdo, ki si želi izboljšati svojo pozornost, organiziranost, samoobvladovanje in odnose z ljudmi okrog sebe. ” – mag. Leonida Rotvejn Pajič, specialistka klinične psihologije

“V knjigi je sijajen pregled vseh področij, ki so pomembna pri AD/HD. Omogoča odličen uvid v svet oseb, ki imajo AD/HD, in njihove izzive pri soočanju s seboj in svetom. Prinaša celosten pristop k reševanju težav in daje medicinskim postopkom, ki so največkrat deležni kritik, nadvse ustrezno mesto. Že zasnova knjige je takšna, da odvrača od zagrenjenosti. Priporočam v branje. ” - izr. prof. dr. Mojca Z. Dernovšek, specialistka psihiatrije.

Kratka predstavitev knjige na Radio Si, Radio Slovenia Internacional 5. oktober 2011
 

  
 Knjigo lahko naročite že sedaj preko spletne naročilnice. Cena posamezne knjige je 24,95 eur, založba Pasadena pa omogoča nižjo ceno za vse, ki boste naročili preko naše spletne strani, torej 19,95 €. Stroške poštnine krije založba.

 

 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami