Prva stran arrow Spletna orodja za samopomoč arrow Publikacije arrow Informativni listi za pomoč ljudem z diagnozo depresije
Informativni listi za pomoč ljudem z diagnozo depresije Natisni E-pošta
Vpisal: Hister Caprae   
21. 07. 2011
samopomočNOVO!
Informativni listi za pomoč ljudem z diagnozo depresije 


Za vas smo pripravili nova spletna orodja za samopomoč:


Predstavljamo vam tri zanimive informativne liste, ki bodo prišli prav vsem tistim, ki se spopadajo z depresijo.
 
Soočanje z diagnozo depresije Soočanje z diagnozo depresije

 

Kakor vsako diagnozo, je tudi diagnozo depresije zelo težko sprejeti, še posebej če ne vemo, kako naj jo pravzaprav osmislimo in kako bo vplivala na naše življenje.

Prvi informativni list "Soočanje z diagnozo depresije" zato govori o tem, kako se soočiti z diagnozo depresije, kako jo razumeti in sprejeti.

 

 

Sodelovanje z zdravnikom Sodelovanje z zdravnikom pri zdravljenju depresije  


Drugi informativni list "Sodelovanje z zdravnikom pri zdravljenju depresije" ponuja koristne nasvete za pogovor s splošnim zdravnikom oz. strokovnjakom s področja duševnega zdravja.

Česa ne smemo pozabiti pri obisku zdravnika? Kako lahko izboljšamo možnosti za pravo diagnozo in najboljši načrt zdravljenja?

V tem informativnem listu lahko izveste še, s katerimi strokovnjaki se lahko srečate na poti okrevanja od depresije.

 

Preprečevanje ponovitve depresije Preprečevanje ponovitve depresije  


Tretji informativni list "Preprečevanje ponovitve depresije" je še kako pomemben za vse, ki so že kdaj doživeli depresijo.

Poglejte si praktične nasvete, kako lahko prepoznamo opozorilne znake bližajoče se depresije ali poslabšanja stanja ter kako si lahko izdelamo preventivni načrt.

 
Informativni listi so prevedeni in prilagojeni za slovensko javnost iz originalnih modulov "Dealing with a depression diagnosis", "Working with your doctor for depression" in "Preventing relapse of depression", katerih avtor je Kanadsko združenje za duševno zdravje, enota Britanske Kolumbije.

Recenzentka je prof. dr. Mojca Z. Dernovšek, dr. med., specialistka psihiatrije.
Prevod: Emanuela Malačič Kladnik.

Za dovoljenje prevoda, pomoč in podporo pri prevodu teh informativnih listov se iskreno zahvaljujemo Heretohelp ter Sarah Hamid Balma za vso njeno prijaznost in učinkovitost.
 
PRENOSI DOKUMENTOV
prenesi

Prenosi Orodja za depresijo so zastonj v Shrambi datotek.
 

Prevod in priredba Orodja depresijo z dovoljenjem Partnerjev Britanske Kolumbije za informacije o duševnem zdravju in odvisnostih, Kanada.

 

 

 


 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami