Prva stran arrow Seznam terapevtov
Orodje za anksiozne motnje Natisni E-pošta
Vpisal: Hister Caprae   
30. 03. 2011
orodje za anksiozne motnjeDruštvo DAM predstavlja Orodje za anksiozne motnje

Anksiozne motnje so najpogostejše duševne motnje v Sloveniji in po svetu. Tekom življenja prizadenejo skoraj četrtino prebivalstva, za njimi pa lahko zbolijo ljudje vseh družbenih slojev, ne glede na poklic, spol, ali starost. Kaj vpliva na razvoj anksioznih motenj, kdo je podvržen večjemu tveganju, da bi za njimi zbolel? Kako jih prepoznati in še pomembneje, kateri so dokazano učinkoviti načini za njihovo zdravljenje?

Da bi zagotovili slovenski javnosti brezplačen in hitro dostopen vir za samopomoč in znanje, smo v Društvu DAM s podporo Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji prevedli enostaven priročnik za anksiozne motnje, ki vsebuje odgovore na vsa osnovna vprašanja. Namenjen je spoznavanju različnih vrst anksioznih motenj in načinom njihovega obvladovanja, uporaben pa bo tako za osebe z anksioznimi motnjami kot za njihove podporne osebe, ki želijo pomagati bližnjemu z anksioznimi motnjami.

 
Anksioznih motenj je več vrst:
anksiozne motnje
Anksiozne motnje so si med seboj sorodne in pri mnogih ljudeh simptomi anksioznosti odgovarjajo opredelitvi več kakor ene anksiozne motnje. Da bi laže ugotovili, za katero izmed njih morda trpite, je v orodje vključen tudi preprost diagnostični test, ki ga lahko izpolnete in ga s seboj odnesete k svojemu zdravniku. Kateri so simptomi anksioznih motenj, kateri so pogosti sprožitelji anksioznosti, na kakšne načine lahko obvladujemo simptome in tako zmanjšamo anksioznost, kaj so zdravila in kako pomagajo ter katere druge načine zdravljenja anksioznih motenj še poznamo, vse to in še več boste izvedeli v novem Orodju za anksiozne motnje.
 
PRENOSI DOKUMENTOV
prenesi

Prenosi Orodja za anksiozne motnje in dodatnega gradiva so zastonj v Shrambi datotek.
 

Prevod in priredba Orodja za anksiozne motnje z dovoljenjem Partnerjev Britanske Kolumbije za informacije o duševnem zdravju in odvisnostih, Kanada.

Prevod in priredba: Emanuela Malačič Kladnik
Recenzija: prof. dr. Mojca Z. Dernovšek, dr. med., specialistka psihiatrije

swiss
Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji 

Zahvaljujemo se tudi Partnerjem BK, Kanada, ter sodelavcem njihovega programa Here to Help  za dovoljenje prevoda in priredbe njihovih učinkovitih orodij, predvsem ge. Sarah Hamid-Balma za njeno pomoč in nasvete. Na spletni strani Here to Help lahko najdete tudi izvirna orodja v angleščini ter njihove prevode v druge tuje jezike.

 


 

 
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami