SPLETNA ORODJA ZA SAMOPOMOČ PRI DEPRESIJI IN ANKSIOZNIH MOTNJAH Natisni E-pošta
Vpisal: Hister Caprae   
30. 03. 2011

samopomočSpoštovani člani in obiskovalci www.nebojse.si!

S pomočjo Slovensko-švicarskega programa sodelovanja za zmanjšanje gospodarskih in socialnih razlik v razširjeni Evropski uniji smo za vas pripravili prvi spletni program za samopomoč pri premagovanju anksioznih motenj in depresije.  S programom boste pridobili preproste, jasne in razumljive informacije o znakih, poteku in posledicah anksioznih motenj ali depresije ter  razlago uveljavljenih psihoterapevtskih načinov zdravljenja.

samopomocSpoznali boste enostavne in znanstveno dokazano uspešne pristope oz. tehnike samopomoči, s katerimi si lahko pomagate pri vsakodnevnem življenju s tovrstnimi težavami. Orodje za samopomoč pri anksioznih motnjah za odrasle je namenjeno vsem tistim, ki se spopadajo z anksioznimi motnjami ali se želijo o njih poučiti. Primerno je tudi za svojce in podporne osebe, ki pomagajo bližnjemu z anksioznostjo. Orodje je na voljo brezplačno v pdf obliki in ga lahko pretočite na svoj računalnik ter ga natisnete v tiskanju prijazni obliki.

Naš cilj je, da pravočasno prepoznate svoje težave in čim hitreje poiščete pomoč. Zelo pomembno je, da tudi sami sodelujete pri svojem zdravljenju, saj bo potekalo hitreje. Z učenjem tehnik samopomoči boste lahko obvladovali svoje simptome, s tem pa boste preprečili poslabšanje ali ponovitev svojih težav.

POMNITE: Oseba, ki je poučena o svoji težavi, veliko bolj uspešno sodeluje s svojim zdravnikom, kar tudi skrajša čas okrevanja. In ker vemo, da so naši zdravniki preobremenjeni in vam ne morejo posvetiti toliko časa, kot bi želeli, vam priporočamo, da si preberete informacije, ki vam jih ponujamo.

BODITE AKTIVNI PRI SVOJEM ZDRAVLJENJU!

Projektna skupina  Društva Dam


 gumb naprej
Spletni tečaj Kognitivno-vedenjske terapije v sedmih korakih
 gumb naprej
Orodje za anksiozne motnje - Informacije in načini za učinkovito spopadanje z anksioznostjo in anksioznimi motnjami.
 gumb naprej
Orodje za depresijo - Informacije in načini za učinkovito spopadanje z depresijo.
 gumb naprej
Knjiga OBVLADAJMO ANKSIOZNOST - priročnik z delovnimi listi za vodje delavnic in predavatelje

 
Za vas pripravljamo tudi:

  • Program za samopomoč pri obvladovanju depresije: enostavno in jedrnato orodje, s katerim se boste poučili o osnovnih oblikah depresije, simptomih ter dokazano učinkovitih načinih zdravljenja.
  • Program za samopomoč  pri obvladovanju depresije za mlade: prvo tovrstno orodje pri nas, ki je namenjeno mladim z depresijo ter njihovim bližnjim, ki jim pomagajo v boju s to boleznijo. Vsebuje jasno podane informacije ter številne vaje, beležke, nasvete in primere na mladim razumljiv način.
  • Program za samopomoč pri obvladovanju anksioznih motenj za otroke: orodje, namenjeno predvsem odraslim, ki želijo pomagati svojim otrokom in mladostnikom z anksioznimi motnjami. Vsebuje preprosto razložene podatke o poteku, pojavnosti, simptomih in zdravljenju anksioznih motenj pri otrocih ter vaje, primere in nasvete, kako naprej.

 Spletni tečaj Kognitvno-vedenjske terapije:
  • Prevod in priredba z dovoljenjem avtorice Carol Vivyan.
  • Prevod in priredba Ana Šorc
  • Recenzija: prof. dr. Mojca Z. Dernovšek, dr. med., specialistka psihiatrije
  
 Orodje za anksiozne motnje:
  • Prevod in priredba Orodja za anksiozne motnje z dovoljenjem Partnerjev Britanske Kolumbije za informacije o duševnem zdravju in odvisnostih, Kanada.
  • Prevod in priredba: Emanuela Malačič Kladnik
  • Recenzija: prof. dr. Mojca Z. Dernovšek, dr. med., specialistka psihiatrije
  
 Orodje za depresijo:
  • Prevod in priredba Orodja za depresijo z dovoljenjem Partnerjev Britanske Kolumbije za informacije o duševnem zdravju in odvisnostih, Kanada.
  • Prevod in priredba: Emanuela Malačič Kladnik
  • Recenzija: prof. dr. Mojca Z. Dernovšek, dr. med., specialistka psihiatrije
  
 Knjiga OBVLADAJMO ANKSIOZNOST - priročnik z delovnimi listi za vodje delavnic in predavatelje:
  • Avtorice: Mojca Z. Dernovšek, Maja Valič, Nuša Konec Juričič
  • Strokovni pregled: prof. dr. Rok Tavčar, dr. med., specialist psihiater
  • Jezikovni pregled in oblikovanje: Martin Valič
  • Izdaja: Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami
  • Tisk: Littera picta d.o.o.
    Število izvodov: 200
    Publikacija je brezplačna.
  

Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji. 
Swiss contribution

 Zahvaljujemo se University of Simon Frazer , Canada, ki nam je dovolila prevod in priredbo svojih uspešnih in uveljavljenih programov.

Zahvaljujemo se tudi Partnerjem BK, Kanada, ter sodelavcem njihovega programa Here to Help  za dovoljenje prevoda in priredbe njihovih učinkovitih orodij, predvsem ge. Sarah Hamid-Balma za njeno pomoč in nasvete. Na spletni strani Here to Help lahko najdete tudi izvirna orodja v angleščini ter njihove prevode v druge tuje jezike.

 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami