Virusi na pohodu Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
01. 01. 2011
Image  (*PR) Virusi na pohodu

Jeseni in pozimi več časa preživimo v zaprtih prostorih, skupaj z drugimi ljudmi, zato je več možnosti, da se nalezemo kakšne bolezni. V novi reviji V skrbi za vaše zdravje z naslovom Virusi na pohodu smo se zato osredotočili na sezonski obolenji prehlad in gripo. Simptomi niso enaki, a se včasih kljub temu zgodi, da bolnik simptome gripe zamenja s simptomi močnega prehlada.
Image
22. številka revije V skrbi za vaše zdravje
Ali poznate razliko med gripo in prehladom?

Eden najznačilnejših znakov gripe je visoka vročina, ki lahko doseže tudi 40 °C ali več in traja 3 do 4 dni. Pri prehladu se redko pojavi in še takrat je le rahlo zvišana. Gripo običajno spremljajo izrazit glavobol in močne bolečine v mišicah, ki jih pri prehladu ni. Prav tako je za gripo značilno, da je bolnik takoj in izrazito izčrpan, utrujenost pa se lahko vleče še tedne po preboleli bolezni. Pri prehladnih obolenjih je taka izčrpanost redka.

Kako lahko preprečimo okužbe?

Poskrbimo, da se zdravo prehranjujemo, torej čez vse leto jemo veliko sadja in zelenjave, dovolj pijemo, se izogibamo pitju alkoholnih pijač in kajenju ter aktivno živimo. Vse to prispeva k boljši odpornosti. Ob tem moramo upoštevati tudi preproste higienske ukrepe, ki virusom vsaj otežijo vstop v naše telo, če ga že povsem ne preprečijo. Zelo pomembno je, da si redno umivamo roke, z rokami se ne dotikamo oči, nosu in ust, kadar kašljamo ali kihamo, si usta in nos zakrijemo s papirnatim robčkom in ga takoj po uporabi odvržemo v koš.

Še več koristnih informacij, kako ravnati, če zbolite, lahko preberete v novi reviji V skrbi za vaše zdravje z naslovom Virusi na pohodu..Več v reviji .

Revija izhaja večkrat na leto in obravnava vedno drugo aktualno zdravstveno temo. Na voljo je v lekarnah in čakalnicah družinskih zdravnikov po vsej Sloveniji, v avlah Krkinih poslovnih stavb in v Termah Krka ter na spletni strani. Nanjo se lahko naročite z naročilnico, ki je priložena vsaki reviji, ali prek obrazca na spletni strani.


*PR - promocijski članek

 *PR - promocijski članki, ki jih prispevajo sponzorji, oglaševalci in drugi, s katerimi sodeluje Društvo DAM so označeni z oznako "PR".
 
 
 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami