Vidna tema - izpoved o depresiji Natisni E-pošta
Vpisal: Hister Caprae   
21. 10. 2010
Vidna tema - izpoved o depresijiPri Založbi Mladinska knjiga je izšla knjiga Vidna tema - izpoved o depresiji. Esej uglednega ameriškega pisatelja Williama Styrona (avtorja znanih del kot sta Sophiejina odločitev in Izpovedi Nata Turnerja) je osebna izpoved avtorja o spopadu z depresijo, ki se ga je polastila v zrelih letih. Bolečina, ki jo je občutil, je bila skorajda fizična. S svojo izpovedjo je posodil glas in vlil upanje milijonom po svetu, ki trpijo zaradi depresije.

Vidna tema - izpoved o depresiji
Knjiga Vidna tema - izpoved o depresiji
Izjemno iskren, doživet opis bolezni omogoča vsem, ki so kdaj za njo trpeli, prepoznati njene simptome. Prav tako vse tiste, katerih bližnji se je kdaj srečal z depresijo (takih nas je velika večina, pa naj se tega zavedamo ali ne), spodbuja, naj bolezni ne odpravijo z nerazumevanjem ali brezbrižnostjo, ampak poskusijo razumeti njen dušeči primež. Delo navaja k optimizmu, predvsem pa k destigmatizaciji te najpogostejše duševne motnje, ki bo leta 2020 že drugi  najpomembnejši vzrok obolevnosti na svetu.

Več o knjigi spletnih straneh Mladinske knjige več o knjigi

Razpis za "Najboljšo osebno zgodbo"

Ob tej priliki objavljamo razpis za "NAJBOLJŠO OSEBNO ZGODBO", ki naj bo na temo DEPRESIJE.

Osebna zgpdba ne sme biti krajša od 2.000 znakov in ne daljša od 10.000 znakov. Komisijo, ki bo med vašimi zgodbami izbrala "najboljšo" sestavljajo:

  • Pika Bensa
  • Martin Valič
  • Nina Štojs

Svojo osebno zgodbo napišite na Forumu, kjer bodo potekali tudi pogovori o ostalih osebnih zgodbah in tudi o predstavljeni knjigi ali pa nam jo pošljete na naslov Društvo DAM, Ilirska 22, 1000 Ljubljana. Seveda pripišite, da nam dovolite anonimizirano objavo .

Zadnji rok za oddajo/vpis "Osebne zgodbe" je 15. december 2010.

Avtor/avtorica "najboljše" osebne zgodbe, ki jo bo izbrala naša komisija bo prejel/prejela za nagrado knjigo "Vidna tema - izpoved o depresiji".

Povezava na Forum, kjer lahko vpišete svojo osebno zgodbo in komentirate ostale osebne zgodbe Vpiši svojo zgodbo

Tisti, ki ste knjigo "Vidna tema – izpoved o depresiji" prebrali lahko komentirate knjigo na forumu, ali pod člankom.


Uredništvo Nebojse.si 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2022 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami