NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran arrow Rubrike novic arrow Dogodki arrow Psihoterapija o razumevanju vedenja in čustev
Psihoterapija o razumevanju vedenja in čustev Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
01. 10. 2010
ImageDan duševnega zdravja v Celju - Na Zavodu za zdravstveno varstvo Celje bodo 10. oktober, svetovni dan duševnega zdravja, obeležili s srečanjem strokovnjakov s področja šolstva, zdravstva in socialnega dela, ki se na Celjskem vključujejo v dejavnosti krepitve in ohranjanja duševnega zdravja.

Na strokovnem srečanju, ki bo v ponedeljek, 4. oktobra, od 10. do 14. ure, v Narodnem domu v Celju, bo predaval Zoran Milivojević, mednarodno priznani psihoterapevt, učitelj in supervizor ter avtor odmevnih knjig Formule ljubezni,  Emocije in Mala knjiga za velike starše.

Predavatelj bo osvetlil izbrane koncepte sodobne transakcijske analize, kot so empatija, čustva, konflikt, življenjske vloge in psihološke igre. Zavod za zdravstveno varstvo Celje, ki je v preteklem desetletju aktiven na področju preprečevanja samomorilnosti in depresije ter promocije veščin, ki podpirajo posameznikovo pozitivno duševno zdravje v najširšem smislu, je v minulih štirih letih strokovnjakom s Celjskega ob dnevu duševnega zdravja že predstavil štiri različne psihoterapevtske smeri in njihovo uporabnost v vsakdanjem življenju. To so bile realitetna terapija, kognitivno vedenjska terapija, družinska relacijska terapija in logoterapija. Ob letošnjem dogodku se bodo pedagoški, zdravstveni in socialni delavci seznanili z osnovnimi prijemi sodobne transakcijske analize.
 
Na Zavodu za zdravstveno varstvo Celje se bodo vključili tudi v praznovanje 10. obletnice celjske enote društva Ozara. Tako bodo v galeriji Zavoda za zdravstveno varstvo Celje v torek, 5. oktobra, ob 18. uri, odprli razstavo likovnih del članov iz celjske Ozare. Enota v Celju je bila ustanovljena pred desetimi leti z namenom pomoči ljudem z dolgotrajnimi težavami v duševnem zdravju in njihovim svojcem ter ljudem v stiski. Organizacija združuje strokovne in javne delavce ter prostovoljce. Člani se vključujejo v različne ustvarjalne dejavnosti in z izborom svojih likovnih del se bodo na zavodu predstavili ob jubileju Ozare in ob svetovnem dnevu duševnega zdravja.

Izvirna novica: ZZV Celje , 30.09.2010
Članek je last medija ZZV Celje

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami