Premagovanje anksioznosti za telebane Natisni E-pošta
Vpisal: Hister Caprae   
30. 09. 2010
Premagovanje anksioznosti za telebaneDruštvo DAM in OZARA Slovenija, nacionalno združenje za kakovost življenja,  z veseljem predstavljata še eno stopničko na poti do zastavljenih ciljev: izšla bo namreč nova knjiga, ki jo izdajamo v sodelovanju z založbo Pasadena. Super priročnik za vse, ki imajo težave z anksioznostjo, nosi naslov Premagovanje anksioznosti za telebane in izide oktobra. To je velik dosežek za naše društvo, saj je tudi ta knjiga, ki sta jo napisala avtorja uspešnice Depresija za telebane, po mnenju recenzentov zelo kvalitetna.

Za odlična prevoda humornega besedila sta poskrbeli naši članici v tesnem in nenehnem sodelovanju s strokovnima recenzentoma, doc. dr. Mojco Dernovšek in prof. dr. Rokom Tavčarjem, zato je slovenska izdaja usklajena s pri nas rabljeno strokovno terminologijo in organizacijo zdravstvene oskrbe v naši državi. Za vsestransko prizadevnost in neprekinjeno podporo pri projektu jima gre velika hvala; brez njiju se projekt ne bi uresničil.

Pasadena Hvala založbi Pasadena - direktorju Borutu Rismalu, ki je sprejel izziv, kakršnega predstavljajo nove vsebine zbirke Za telebane, ter Petru Smoletu, ki je skrbel, da knjga pravočasno izide.

Zahvala gre tudi sponzorjema AGROCHEM d.o.o.  in Fidimed, ki tako dokazujeta svojo družbeno odgovornost.


 Knjigo lahko naročite že sedaj preko spletne naročilnice. Cena posamezne knjige je 24,95 eur, založba Pasadena pa omogoča nižjo ceno za vse, ki boste naročili preko naše spletne strani, torej 19,95 €. Stroške poštnine krije založba.

 
Knjiga bo izšla meseca oktobra 2010 pri založbi PASADENA v sodelovanju z Društvom za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami.

O knjigi:

Premagovanje anksioznosti za telebane
Premagovanje anksioznosti za Telebane
Obsežni priročnik Premagovanje anksioznosti za telebane je nepogrešljivo orodje za samopomoč v stiski, ko nas v kot stisnejo panični napadi, stres, tesnoba in ohromljujoč strah.


Naučite se tehnik sproščanja, prepoznavanja simptomov in sprožiteljev, spoznajte čuječnost, vedno bolj uveljavljen nov pristop pri spoprijemanju z anksioznostjo in depresijo, in še in še!

Avtorja knjige Depresija za telebane, dr. Charles H. Elliot in dr. Laura L. Smith, sta tokrat svoje znanje in izkušnje posvetila tistim, ki jih muči ena ali več oblik anksioznih motenj, tako pogostih duševnih motenj v svetu in pri nas.

Vsako od anksioznih motenj podrobno predstavita in pojasnita morebitne vzroke za njihov pojav - a brez skrbi, niste sami krivi, če se spopadate s katero od anksioznih motenj:

  • panična motnja,
  • generalizirana anksiozna motnja (GAM),
  • socialna fobija,
  • specifične fobije,
  • agorafobija,
  • post-travmatska stresna motnja (PTSM),
  • obsesivno-kompulzivna motnja (OKM).

V knjigi boste izvedeli vse o sprožiteljih anksioznosti, kako jih prepoznati in obvladati, spoznali pa boste tudi pristope k zdravljenju anksioznosti: od samopomoči in prakticiranja mišičnega in dihalnega sproščanja do kognitivno-vedenjske terapije in zdravljenja z zdravili.

Poučite se, kako lahko že z besednjakom povečujete in zmanjšujete anksioznost, kako na pozitiven način premislite zaskrbljujoče misli in hkrati preverite, katere anksiozne sheme obvladujejo vaš način razmišljanja ter kako jim vrniti milo za drago in jih ukrotiti. Izvedeli boste tudi, kako pomagati otroku ali bližnjemu z anksioznostjo.

 

 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami