Andrejev koncert za destigmatizacijo depresije Natisni E-pošta
Vpisal: Hister Caprae   
27. 09. 2010
Andrej MarušičZAKAJ KONCERT ZA DESTIGMATIZACIJO DEPRESIJE?

Hans Christian Anderson, Ludwig van Beethoven, Winston Churchill, Kurt Cobain, Charles Darwin, Emily Dickinson, Thomas Edison, F. Scott Fitzgerald, Paul Gauguin, Johann Goethe, Ernest Hemingway, Victor Hugo, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln, Martin Luther, Michelangelo, Sir Isaac Newton,… Kaj imajo (poleg genialnosti in slave) skupnega najpomembnejša imena iz zgodovine človeštva? Vsi so imeli duševne motnje.

ImageLeto 2010: Osebe z duševnimi in psihosocialnimi motnjami so v državah v razvoju po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije med najbolj marginaliziranimi skupinami.

Zaradi depresije in drugih duševnih bolezni trpi okoli 450 milijonov ljudi. Po ocenah strokovnjakov bo depresija do leta 2030 drugi glavni problem javnega zdravstva. Vsako leto milijon oseb svoje življenje konča s samomorom, in kar je najhuje: osebe v duševni stiski še vedno živijo s stigmo in udarjajo ob predsodke okolice.

Pred petimi leti smo na pobudo prof. dr. Andreja Marušiča, svetovno priznanega psihiatra in glasbenika, prvič organizirali koncert za destigmatizacijo depresije v Sloveniji. Tudi letošnji Svetovni dan duševnega zdravja bomo v petek, 8. oktobra 2010, ob 20.30 v koprski Taverni obeležili s humanitarnim koncertom, poimenovanim Andrejev koncert za destigmatizacijo depresije.

Nastopili bodo: GAPPA & CRISTIAN - PSICANTRIA, TOXINE, JIMMY JOE BAND, NUDE, SU-SHINE in mnogi drugi.
Povezuje: TOMAŽ KLEPAČ.
OBČINSTVO BO NAGOVORIL TUDI MINISTER ZA ZDRAVJE DORJAN MARUŠIČ!

Česa si želimo? Da bi se nevednost mnogih, ki tako osebam v duševni stiski otežujejo pot do ozdravitve, pretopili v razumevanje in podporo.
Ne pozabite: depresija je le še ena OZDRAVLJIVA BOLEZEN!

Bodite z nami v petek, 8. oktobra 2010, ob 20.30 v koprski Taverni!

 

Katja Pišot

 

 Sledi nam na FACEBOOKU  

Organizacija:
KATJA PIŠOT,
DRUŠTVO DAM ,
DRUŠTVO OZARA

 

Koncert omogočajo Mestna občina Koper, Luka Koper in SAZAS in Radio Capris.

 

 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami