NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran arrow Rubrike novic arrow Publikacije arrow Ko so minute pomembne
Ko so minute pomembne Natisni E-pošta
Vpisal: Hister Caprae   
07. 05. 2010
ImageSrčno-žilnih bolezni je v sodobnem svetu vedno več. Možganska kap in srčni infarkt tako ostajata bolezenski stanji, ki najbolj ogrožata življenje in večini bolnikov za vedno spremenita življenje ter sta obenem osrednja tema nove številke revije V skrbi za vaše zdravje. Ta je namenja tako bolnikom, ki imajo dejavnike tveganja za pojav bolezni srca in žilja kot tistim, ki že imajo izkušnjo s tovrstnim dogodkom (in njihovim svojcem), saj bodo s  pomočjo člankov v reviji lažje razumeli, kaj se jim je zgodilo, zakaj in kako preprečiti ponovne dogodke.

Image Zmotno je prepričanje, da se možganska kap ali srčni infarkt lahko zgodita le starejšim. Res so bolj ogroženi, vendar ne smemo spregledati dejstva, da možganska kap in srčni infarkt nista povezana samo z leti. Prav zato bi morali vsi bolje poznati dejavnike tveganja, ki lahko privedejo do srčno-žilnih bolezni. Na nekatere sicer ne moremo vplivati, na nekatere pa lahko pomembno vplivamo z ustreznim življenjskim slogom. V tokratni reviji boste izvedeli, kako nastaneta možganska kap in srčni infarkt ter kako ju prepoznamo. Strokovnjaki v reviji pa razložijo, kako moramo ukrepati v takih primerih. Zelo pomembna je namreč takojšnja pomoč, saj res šteje vsaka minuta. Pišemo še o tem, kako poteka zdravljenje, zelo poudarjena je vloga bolnikove družine. Seveda ponujamo tudi nasvete, kako lahko zmanjšamo tveganje za nastanek srčnega infarkta in možganske kapi. Zapomnite si številko 112. Na tej telefonski številki dobite nujno medicinsko pomoč in reševalce, ki vam bodo z nasveti pomagali, da boste pravilno ukrepali v času do njihovega prihoda. Tokratna številka revije resnično ponuja kup informacij in nasvetov, ki vam bodo v pomoč, če boste kdaj priča takemu dogodku.

Revija izhaja večkrat na leto in obravnava vedno drugo aktualno zdravstveno temo. Na voljo je v lekarnah in čakalnicah družinskih zdravnikov po vsej Sloveniji, v avlah Krkinih poslovnih stavb in v Termah Krka ter na spletni strani. Nanjo se lahko naročite z naročilnico, ki je priložena vsaki reviji, ali prek obrazca na spletni strani.

 

 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami