Delavnice Društva Mostovi Natisni E-pošta
Vpisal: Hister Caprae   
14. 04. 2010
ImageDruštvo Mostovi je uporabniško društvo, ki ga upravljajo uporabniki sami. Borimo se za zdravje v duševnem zdravju. Medsebojno si pomagamo in veselimo se uspeha vsakega posameznika.
Ljudje s težavami v duševnem zdravju so mnogokrat potisnjeni na rob družbe. Pogosto jim zaradi bolezni razpadejo družine, izgubijo prijatelje. Vendar smo že ugotovili, da ti ljudje niso za odpad, imajo bogate izkušnje v življenju in so kreativni.

RAZPORED DELAVNIC:

  • PONEDELJEK:
    ob 16.00 - Delavnica pletenja
    ob 18.00 - Slikarska delavnica
    ob 18.00 - delavnica Duhovna spoznanja in samopomoč

  • TOREK:
    ob 16.00 - delavnica Zdravega življenja
    ob 18.00 - Likovna delavnica in grafično oblikovanje

  • SREDA:
    ob 18.00 - delavnica Zapleši z nami

  • ČETRTEK:
    ob 16.30 - delavnica Samo zagovorništvo

  • PETEK:
    ob 16.00 - delavnica Psihološki razgovori

Delavnice naj bi potekale vsak teden v prostorih FSDja - dobimo se v zgornjem nadstropju fakultete. O morebitni odpovedi delavnic, vas bomo obveščali na naši spletni strani, za več informacij pa lahko pokličite tudi zastopnico društva Mostovi:
Nika - 01/280-92-69


O posameznih delavnicah:

  • ImageDelavnica Psihološki razgovori bo potekala enkrat tedensko, ob petkih od 16. do 18. ure.

NAMEN DELAVNICE:  

Uporabnikom psihiatričnih storitev stati ob strani, se pogovarjati, skupaj z uporabnikom razmišljati od točke tukaj in zdaj in kako korak za korakom naprej.
Ne gre za svetovalnico, kjer se povzpnemo nad uporabnika in mu solimo pamet kot da največ vemo, ampak skupaj z njim razmišljamo kaj bi bil naslednji korak…
Gre predvsem za nudenje pomoči, spodbujanje, krepitev moči uporabnika, ki se pod težo vsega, kar ga je doletelo sam ne znajde več…Gre za pogovore uporabnika z uporabnico, ki ima znanje na področju psihologije in kibernetike psihoterapije, večletna svetovalka na zaupnem telefonu.

Če soočanje v živo ni dostopno ali ni najbolj prijetno, lahko v času omenjenih ur pokličete po telefonu 01/2809269 ali pišete na forum spletne strani www.drustvo-mostovi.org ali na elektronski naslov: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .

Vodja delavnice: Nika Cigoj - Kuzma


  • ImageSlikarska delavnica

Delavnice bodo pod vodstvom prostovoljke Tine potekale ob ponedeljkih popoldan ob 18.00, na Fakulteti za socialno delo, Topniška 31
Letos pa smo se skupaj odločili, da ustanovimo še prvo slikarsko delavnico na kateri se bomo poleg kreativnega druženja tudi nekaj naučili o samih tehnikah, slogih, lahko pokukamo tudi v zgodovino umetnosti in si osvetlimo nekatere sloge, teme, obdobja, ki nas zanimajo.  

Cilj delavnice je, da ob spoznavanju slikarstva osvojimo nekaj prvin, s katerimi nam bo slikanje še lepše.

Slikarstvo je umetniška dejavnost, pri kateri na neko podlago (platno, papir, omet), nanašamo barve. Slikarstvo je ena izmed temeljnih strok likovne umetnosti, ki upodobitve gradi z uporabo barve in črt. Razločujemo med slikarstvom v ožjem pomenu besede, za katero je pomembnejša barva, in slikarstvom v širšem pomenu, kamor sodita tudi risba in grafika, kjer je barva po navadi lahko odsotna. Glede na nosilce (so neprenosni ali prenosni) govorimo o vrstah slikarstva: o stenskem slikarstvu, tabelnem slikarstvu, slikarstvu na platno, knjižnem slikarstvu, slikarstvu na steklo itd. Z nosilci so povezane različne tehnike (npr. freska, mozaik, akvarelno in oljno slikarstvo, kolaž, vazno slikarstvo), pri čemer se tradicionalnim tehnikam in tradicionalnim materialom pridružujejo novi. S slikarstvom so najtesneje povezani tudi drugi načini izražanja, ki so po značaju slikarski, npr. fotografija, film,instalacija.

Vodja delavnice: Tina Mirošič


  • ImageDelavnica zdravega življenja nas bo učila o pridobivanju in vzdrževanju telesnega, psihičnega in socialnega blagostanja.

Delavnica se bo odvijala ob torkih ob 16. uri, trajala bo dve šolski uri, na fakulteti za socialno delo, Topniška ulica 31, Ljubljana.

Uporabili bomo praktične nasvete iz preizkušenih programov, osebnih izkušenj in izkušenj ljudi, ki se s tem bolj intenzivno ukvarjajo.

Namen delavnice
-    urejanje spanja,
-    jutranjega vstajanja,
-    skrb za telo (čistoča, gibanje),
-    zdrava prehrana,
-    urejanje prebave,
-    urejanje prijetnega življenjskega okolja,
-    razne tehnike in metode za doseganje psihološkega dobrega počutja,
-    dviganje samopodobe,
-    pomoč pri iskanju socialnih stikov in družbe.

Vodja delavnice: Irena Gorenc, dipl. psihologinja



  • ImageLikovna delavnica in grafično oblikovanje,

Likovna delavnica in grafično oblikovanje poteka vsak torek ob 18ih na Fakulteti za socialno delo, Topniška 31

Na delavnice ste vabljeni vsi uporabniki društva Mostovi in drugi, tam se boste sproščali ob likovnem ustvarjanju, spoznavali svoje sposobnosti in ob različnih primerih odkrivali nov čudoviti likovni svet. Risali bomo s svinčniki, z akvarelnimi in tempera barvami in se ukvarjali z izbranimi motivi iz bogate zakladnice likovne kulture.   
Vabljeni!

Vodja delavnice: Marko Rener


  • ImageSamozagovorništvo

Delavnica samo-zagovorništva bo potekala na Fakulteti za socialno delo, Topniška 31, vsak četrtek ob 16.30 uri. ž

Samo-zagovorništvo je način, da spregovoriš zase, da zagovarjaš svoja stališča. Samo-zagovorništvo kot proces zahteva krepitev posameznikove samozavesti.

Vsi se učimo stvari, ki jih potrebujemo, na različne načine. Moramo pa se učiti tudi o prizadetosti. To pomeni, da se bomo naučili in razumeli nekatere pomembne stvari v življenju, da ne bodo drugi sprejemali pomembne odločitve v našem imenu in  se o tem ne pogovorili z nami ali nam sploh ne pojasnili, zakaj so se tako odločili. Samozagovorništvo nam pomaga nadzorovati naše življenje.
čem se ljudje bistveno razlikujemo? Po barvi, spolu, željah, intelektualnih sposobnostih, videzu, temperamentu, vedenju… Človeštvo je sistem različnih drugačnosti, kar ga dela čudovitega. Vsak je torej samo sam sebi enak. Če se strinjamo z zgoraj napisanim, lahko kateregakoli človeka prepoznamo kot enkratno bitje z vsemi svojimi dobrimi in slabimi kvalitetami, tudi sami sebe.

Vodja delavnice: Nataša.


  • ImageDelavnica pletenja in drugih ročnih del

Društvo Mostovi organizira delavnico pletenja in drugih ročnih del, ki bo potekala ob ponedeljkih ob 16. uri (predvidoma 1-2 uri), na Fakulteti za socialno delo (Topniška ulica 31, Ljubljana).

Vodila jo bo študentka prostovoljka Irena.

Delavnica pletenja je namenjena tako začetnikom, kot tudi tistim, ki predznanje že imajo in si želijo izpopolniti znanje ter naučiti novih vzorcev.
Na delavnici se lahko naučite plesti oblačila in dodatke za dojenčke, otroke, odrasle… in še marsikaj… ?
Material, potreben za začetek dela, bo vodja delavnice prinesla s seboj ( pletilke, volna), če pa imate material doma, ga lahko prinesete s seboj na delavnice.

Vabljeni vsi, ki želite svoj prosti čas popestriti z ročnimi deli in si izdelati kaj uporabnega.


Vodja delavnice: Irena Koželj




Kontakt:
Nika CIGOJ - KUZMA
Zakoniti zastopnik društva
tel.: 01/2809269 
elektronski naslov: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript



     
     
 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami