Dnevnik za spremljanje depresije Natisni E-pošta
Vpisal: Hister Caprae   
29. 03. 2010
Image  (*PR) Knjižica Moj sopotnik k izboljšanju počutja

Depresija je duševna motnja, ki lahko prizadene vsakogar. Povzroči jo spremenjeno delovanje možganov, do katerega privede splet genetskih, osebnostnih in okoljskih dejavnikov. Bolezen je huda, saj vpliva na telesno zdravje in počutje ter povzroči spremembe v človekovem razmišljanju, čustvovanju in vedenju. Ne prizadene samo bolnika, ampak tudi njegove bližnje (družinske člane, prijatelje, sorodnike).

Image Depresijo lahko učinkovito zdravimo z antidepresivi, zdravili proti depresiji. Ko se bolnik začne zdraviti, se kot znak izboljšanja pojavi nihanje razpoloženja. Pri depresiji je nekaj zelo običajnega, zato ga je treba pravilno razumeti.

V knjižici Moj sopotnik k izboljšanju počutja, ki je izšla v zbirki V skrbi za vaše zdravje, smo objavili dnevnik za spremljanje depresije. Nastal je v sodelovanju s specialistom psihiatrom prim. Draganom Terzičem, dr. med.

Dnevnik bolniku in njegovemu zdravniku pomaga spremljati napredek pri zdravljenju depresije. Razdeljen je na 12 tednov, torej zadostuje za 3 mesece. Sestavljajo ga tabele, kamor bolnik vsak dan vpiše, ali je vzel odmerek antidepresiva in kakšno je njegovo počutje. Pomembno je, da podatke vpisuje čim bolj redno in ne preneha, tudi če jih kdaj pozabi vpisati. Dnevnik svojemu zdravniku pokaže ob naslednjem obisku in se posvetuje z njim o uspešnosti zdravljenja.

ImageKnjižico z dnevnikom lahko najdete pri splošnem/družinskem zdravniku oziroma pri psihiatru. Objavljena je tudi na www.krka.si, kjer lahko najdete še več knjižic o depresiji: Depresija pri ženskah, Depresija pri moških, Depresija in koronarne bolezni ter Depresija pri bolnikih z rakom.

Za dodatne informacije
Anja Lesar, e-naslov E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript


*PR - promocijski članek

 *PR - promocijski članki, ki jih prispevajo sponzorji, oglaševalci in drugi, s katerimi sodeluje Društvo DAM so označeni z oznako "PR".
 
 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami