NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran arrow Rubrike novic arrow Novosti arrow Brošura z zgoščenko za sproščanje
Brošura z zgoščenko za sproščanje Natisni E-pošta
Vpisal: Hister Caprae   
29. 07. 2009
ImageGLOBINA SAMODOTIKA obvladovanje stresa
Doris Adamčič Pavlović, Lado Jakša

Doris Adamčič Pavlović, specialistka klinične psihologije in psihoterapevtka se s psihodiagnostičnim in psihoterapevtskimdelom ukvarja petindvajset let v okviru rednega dela na Psihiatrični kliniki v Ljubljani.

Image
Doris Adamčič Pavlovič
V času specializacije iz klinične psihologije je imela možnost podiplomskega izobraževanja v ZDA (Indiana University; 1990/91), kjer se je srečala z vedenjsko kognitivno terapijo in Glasserjevo realitetno terapijo. Kot svetovalec je delala na telefonski krizni liniji “Klic v duševnim stiski”, na Otroškem telefonu v okviru “Združenja za preprečevanje zlorabe otrok in pomoč družini” pa kot supervizorka svetovalcem.

Specialistični izpit iz klinične psihologije je opravila 1993 leta. Leta 1995 se je vključila v trostopenjsko izobraževanje iz vedenjsko kognitivne terapije, ki ga je s supervizijsko stopnjo zaključila 1999 leta. V teh letih je tudi opravila izkustveno individualno psihoanalitično terapijo.

Članke in predavanja s področja vedenjsko kognitivne terapije je imela na strokovnih srečanjih v Sloveniji, sodeluje pri rednih izobraževanjih v okviru Društva za vedenjsko in kognitivno terapijo Slovenije ter v okviru Psihiatrične klinike Ljubljana.

GLOBINA SAMODOTIKA obvladovanje stresa

Mnenja in ocene

Zgoščenka in avdiokaseta o postopnem mišičnem sproščanju po Jacobsonovi metodi, in o vodeni vizualizaciji zaslužita pohvalo. Zgoščenko in kaseto najtopleje priporočam zaradi primerne dolžine trajanja, zelo preprostega in jasnega sistema sproščanja in zelo dobrega avtoričinega vodenja. Glasba je sijajno izbrana, saj pomirja in sprošča, besedilo in navodila si sledijo v primernem tempu, splošno počutje je ugodno. Vsebino zgoščenke in vrsto sproščanja, kot ga prikazuje kaseta, lahko spremlja vsakdo, zato ju priporočam za terapevtsko in za preventivno uporabo. Preventivno jo lahko uporabljajo vsi, ki so napeti, pod pritiski, prezaposleni in razdražljivi. Za terapevtske namene jo priporočam vsem, ki imajo zdravstvene težave, kot so visok krvni pritisk, koronarna bolezen, želodčne in psihične težave. Sproščanje ob zgoščenki in kaseti postane navada in spodbuja spretnosti sproščanja. Navodila in vodenje nas poučijo, katere mišice je potrebno aktivirati in sprostiti. Primerno izbrana glasba krepi občutek sproščenosti. Rada bi pohvalila preprosto in očarljivo vodeno tehniko vizualizacije. Ugajala bo vsem, ki so nagnjeni k sanjarjenju, razveselila pa bo tiste, ki se nočejo obremenjevati z razmišljanjem, katere mišične sklope naj aktivirajo.

ImageObe vrsti sproščanja priporočam vsem, ki jih muči nespečnost. Zgoščenka in kaseta Doris Adamčič Pavlović z navodili in vajami za sproščanje sta odličen pripomoček in zaslužita pozitivno strokovno mnenje.

Poslušajte, sprostite se in uživajte!

Mag. Nada Anić, spec.klin.psih. (začetnica vedenjsko kognitivne terapije, Zagreb)

•••••

Zdravnik Dean Klančič, dr. med., specialist splošne in družinske medicine, na osnovi izkušenj iz dolgoletne prakse priporoča učenje sproščanja pri psihosomatskih boleznih (zvišan krvni pritisk, tenzijski glavoboli, migrene, astme, želodčne in prebavne težave), pri motnjah koncentracije in spanja, pri preprečevanju negativnega stresa in pri vseh oblikah anksioznih motenj.

•••••

Društvo za vedenjsko in kognitivno terapijo Slovenije priporoča izdelek in ga tudi uporablja kot učni pripomoček pri izobraževanju terapevtov za vedenjsko kognitivno terapijo.

•••••

Globina samodotika vsebuje zgoščenko in kratek priročnik za učenje sproščanja. Že sam začetek je zelo obetaven, saj je knjižica, v katero je zataknjena zgoščenka, estetsko oblikovana in pregledno napisana. Prijetna modra barva in fotografija zelene narave Lada Jakše na sprednji in zadnji strani platnic že same dajejo prijeten in pomirjujoč občutek.

Globina samodotika je nedvomno delo strokovnjakinje, ki dobro pozna v svetu priznane metode sproščanja in ki je skozi svoje psihoterapevtsko delo razvila tankočuten občutek za pomoč pri sproščanju. Ta občutek se kaže v vsakem aspektu tega kompleta zgoščenke in priročnika, ki se lahko kosa z najkvalitetnejšimi podobnimi izdelki, izdanimi v angleškem jeziku. Poleg tega so taki pripomočki redko združeni s tako primerno glasbo.


Meta Shawe Taylor, (Specialistka klinične psihologije in predavateljica vedenjsko kognitivne terapije na doktorskem študiju v Londonu)

Kontakt:
E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript
GSM: 040 688 261

 

Povezava na sorodne članke:
SPROŠČANJE
Proč z negativnimi vzorci
Intervju z Doris Adamčič Pavlovčič, psihoterapevtko
Vedenjsko kognitivna terapija (VKT)
Panični napadi in anksioznost


 

 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami