Izobraževanje PROSPECT Natisni E-pošta
Vpisal: Hister Caprae   
17. 12. 2008
ImageVljudno vas vabimo na dvodnevno izobraževanje »Prospect«, ki je nastalo na pobudo Evropskega združenja svojcev oseb s težavami v duševnem zdravju (EUFAMI). Posebnost izobraževanja "Prospecta" je v tem, da temelji na principih vrstniškega izobraževanja. To pomeni, da vam bodo predavali usposobljeni predavatelji, ki imajo tudi sami izkušnjo podobno vaši. Vsebino izobraževanja so skupaj oblikovali ugledni strokovnjaki, Ijudje z izkušnjo duševne stiske in njihovi svojci. Program se (poleg Slovenije) izvaja se v 12 evropskih državah.

Izobraževanje bomo istočasno izvedli v dveh ločenih skupinah. Prva je namenjena vsem tistim, ki so kadarkoli izkusili duševno stisko oziroma imajo dolgotrajne težave v duševnem zdravju. Seznanili se bodo z zgodovinsko perspektivo razvoja skupnostnih služb na področju duševnega zdravja, mehanizmi individualne podpore v skupnosti, oblikami neinstitucionalnega bivanja, programi izobraževanja, podpornim zaposlovanjem, principi opolnomočenja oziroma večanja moči ter ostalimi zanimivimi temami. Skupino bosta vodila dr. Dolfi Ziiek in Jure Gobec.

ImageDruga skupina, vodil jo bo mag. Edo Belak, pa je namenjena izključno svojcem in prijateljem Ijudi, ki trpijo zaradi težav v duševnem zdravju. Zato bodo izvedeli veliko novega o težavah v duševnem zdravju ter o prepoznavanju stisk in potreb njihovih bližnjih. Spoznali bodo pomen pravočasnega zaznavanja lastnega stresa ter metode za ustrezno soočanje z njim, spregovorili pa bodo tudi o pomenu sprememb in doseganju ciljev.

Izobraževanje je za vse udeležence popolnoma brezplačno. Potekalo bo v prostorih enote društva Ozara Izola-Koper, Kaiipotna ulica 9, Izola, in sicer v petek, 19. ter soboto, 20. decembra (med 9.00 in 12.00 ter 13. in 17.00 uro).

Med odmori bomo poskrbeli za kavo, čaj, sokove, sladko-slane prigrizke ter toplo malico. Število prostih mest v posamezni skupini je omejeno na 15 udeležencev. Zato vse zainteresirane pozivamo, da nam čimprej (najkasneje do srede, 17. decembra) posredujete izpolnjene prijavnice (Ozara Slovenija, Enota Izola-Koper, Kažipotna ulica 9, 6310 Izola) oz. nam udeležbo javite na telefonsko številko 05166 21830. Na prijavnici ne pozabite označiti tudi to, v katero izmed skupin se boste vključili.

Za dodatne informacije lahko pišite tudi na elektronski naslov E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

Vljudno vabljeni!

 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami