Sodelovanje v raziskavi eDepresija. Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
27. 11. 2008

ImageVabilo vsem, ki se začenjajo zdraviti za depresivno motnjo in bi se bili pripravljeni vključiti v raziskavo

Na Primorskem inštitutu za naravoslovne in tehnične vede na Univerzi na Primorskem se izvaja raziskovalno kliniča študija iz področja zdravljenja depresivnih motenj. Študija oz. projekt nosi naslov eDepresija (http//www.boljsezdravje.si). Namen projekta je s pomočjo informacijsko komunikacijske tehnologije (IKT) zagotoviti bolj kvalitetno oskrbo bolnikov z depresijo. Radi bi ugotovili ali e-zdravstvene tehnologije in celovit pristop k obravnavi depresije pripomorejo k izboljšanju standardne (nezadovoljivo učinkovite) oskrbe na podlagi izboljšanega spremljanja samega zdravljenja oseb z depresivno motnjo.

Oseba, ki začne z zdravljenjem depresivne motnje pri svojem splošnem zdravniku ali pri specialistu psihiatru, se registrira na portal boljsezdravje. Nato nadalnjih 10 tednov enkrat tedensko izpolni vprašalnik o simptomih depresije in stranskih učinkih. S pomočjo portala in koordinatorja oskrbe - psihologa z izkušnjami na področju zdravljenja depresije, skušamo zagotoviti, da se vsak primer, ko zdravljenje ne poteka po pričakovanjih, ko se bolezensko stanje slabša, ko se pojavijo hudi ali nerazumljiviu stranski učinki, ko ima bolnik vprašanja, na katera ne najde odgovorov na portalu, čimprej obravnava in da se po potrebi v najkrajšem možnem času kontaktira njegovega zdravnika oz. psihiatra ter uredi interventni termin.

Več o samem poteku projekta si lahko preberete na zgornji povezavi.

V raziskavi lahko sodelujejo osebe,  ki so prvič zbolele za depresivno motnjo, so starejše od 18 let, so na začetku zdravljenja in redno uporabljajo internet.

Zelo bi bili veseli, če bi se odločili za sodelovanje  oz. obvestili tiste osebe, ki izpolnjujejo napisane kriterije in za katere menite, da bi jih sodelovanje lahko zanimalo. Prav tako vas prosimo, da portal omenite svojemu zdravniku, psihiatru, psihologu ali psihoterapevtu. S sodelovanjem boste pomagali pri razvoju okolja boljsezdravje.si, ki je namenjen izboljšanju zdravljenja depresije.

V primeru, da vas zanimajo informacije, ki jih tukaj ali na spletnem portalu niste dobili ali če se želite osebno pogovoriti z nami, nam pišite na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript ali nas pokličite na telefonsko številko 051 298 388 (v ponedeljek, torek in četrtek med 15.00 in 17.00 ter v sredo in petek med 9.00 in 11.00 uro)

 Ekipa boljsezdravje

  • prof. dr. Andrej Brodnik, dipl. ing., vodja projekta
  • prof. dr. Marco Sarchiapone, dr. med.
  • asist. dr. Danica Rotar Pavlič, dr.med.
  • asist. Dejan Kozel, dipl. psih.
  • asist. Marja Kuzmanić, MPhil
  • asist. Matic Meglič, dr. med., koordinator projekta
  • asist. Sanja Temnik, dipl. psih.
  • Alenka Tančič, dipl. psih.

Idejni pobudnik in začetni vodja projekta e-Depresija je bil prof. Andrej Marušič.
 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami