NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran arrow Rubrike novic arrow Novosti arrow TRIS - PANIČNA MOTNJA
TRIS - PANIČNA MOTNJA Natisni E-pošta
Vpisal: Hister Caprae   
27. 10. 2008
ImageDr. Klemen Rebolj

Ob vedno večjih zahtevah na vseh življenjskih področjih se obravnava v psihiatrični klinični praksi vse več ljudi, ki trpijo zaradi tesnobe oziroma različnih anksioznih motenj.
Panična motnja, pri kateri je tesnoba s številnimi in raznovrstnimi simptomi izražena v največji možni meri, lahko prizadene vsakogar.  Panični napadi z razbijanjem srca, s tresenjem, z občutki dušenja in popolne nemoči, neprestan strah zaradi pričakovanja ponovnih napadov ter izogibanje določenim situacijam in dejavnostim zmanjšujejo kakovost življenja ter ožijo bivanjski prostor prizadetih in njihovih najbližjih.

Multimedijski pripomoček »Tris - panična motnja« predstavljajo knjiga, film in vodeno sproščanje. Namenjen je bolnikom s panično motnjo in njihovim svojcem ter vsem, ki se poklicno srečujejo s tesnobnimi ljudmi.

Image
Multimedijski pripomoček »Tris - panična motnja«
Knjiga in izobraževalno-dokumentarni film podajata osnovne informacije o panični motnji in zdravljenju tesnobe. Okvir izobraževalno-dokumentarnega filma predstavljata zgodbi Maje in Aleša. Ob pripovedi strokovnjakov o panični motnji in njenem zdravljenju spremljamo pot glavnih junakov iz objema tesnobe.

Vodeno sproščanje omogoča sprostitev in z zdravilnimi sugestijami podpira druga terapevtska prizadevanja za dolgoročno izboljšanje počutja.

V prvem delu knjige nam tri zgodbe bolnic in bolnika s panično motnjo razkrivajo osebno resnico živete tesnobe in poti iskanj želenih rešitev.

V drugem delu so predstavljeni diagnostični kriteriji za panični napad, panično motnjo, agorafobijo ter orisane osnovne značilnosti pogosto pridruženih drugih anksioznih motenj in depresije. Poleg navedenih statističnih podatkov o panični motnji je poudarjen tudi pomen pregleda bolnika pri zdravniku in izključitve resnejših telesnih obolenj.

V zadnjem delu knjige so predstavljeni tako pri nas kot v svetu priznani in učinkoviti terapevtski postopki zdravljenja bolnikov s panično motnjo: zdravila, predpisana na recept (antidepresivi, benzodiazepinski anksiolitiki oziroma pomirjevala), zdravila rastlinskega izvora ter različni psihoterapevtski pristopi.

Tris je plod večletnega dela z bolniki s panično motnjo. Predstavlja iskren in dober namen, da bi z razumljivo in s strokovno informacijo olajšali nepotrebno trpljenje bolnikov s tesnobo in podali osnovne smernice za ustrezno zdravljenje. Je podpora drugim terapevtskim ukrepom, ki jih bolniku predpiše oziroma svetuje zdravnik.

Tris je mogoče naročiti preko našega društva na naslednji povezavi 

Cena kompleta je 63 EUR. V to je vključena tudi poštnina, plačilo je po povzetju. Cena je z DDV.

Kupite ga lahko tudi v skupinah za samopomoč v Kopru in Celju.
V tem primeru dobite račun po pošti.

E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript Od vsakega prodanega kompleta, društvu pripada delež, ki bo namenjen programom društva.



 
Image
Image
Tris Panična motnja
Tris Panična motnja


Mnenja strokovnjakov

  • Prim. Andrej Žmitek, dr. med. spec. psih

Multimedijski pripomoček z nenavadnim imenom »Tris Panična motnja« je odličen vir informacij; s tem odpravlja tako strah pred strahom kot tudi pred njegovim zdravljenjem. Je pa še precej več od tega, najkrajše bi ga ocenil kot pomožno zdravilno sredstvo. Vesel sem, da smo v Sloveniji dobili tako kakovosten pripomoček, in ga toplo priporočam tako bolnikom s panično motnjo kot tudi vsem, ki jim pomagajo na poti do ozdravitve.

  • mag. Janko Bohak, psihoterapevt

Menim, da gre za izjemno dragocen priročnik, ker predstavi celostno razumevanje in zdravljenje panične motnje z zdravili, s telesnimi tehnikami in s psihoterapijo. Pisana je tako za strokovnjake kot za strokovno manj poučene bralce. Zlasti nazorni opisi doživljanja paničnega napada na začetku knjige bodo mnogim pomagali pri prepoznavanju, kaj se jim je zgodilo in navsezadnje, kaj se utegne kdaj zgoditi tudi meni in tebi.

  • prof. dr. Martina Tomori, dr. med. spec. psih.

Klemen Rebolj, avtor tega »instrumentarija«, trisa, ki ga sestavljajo zgoščenka z vódenim sproščanjem ter priročnik in film, ki obravnavata tesnobo in panično motnjo, se je te aktualne teme, dela vsakdanjika vsake psihiatrične prakse in vira groze skoraj desetine ljudi,  lotil v pravem času in na pravi način: v času, ko o panični motnji vemo že mnogo več kot še pred kratkim in jo znamo že tudi mnogo bolj učinkovito zdraviti, in na način, ki izkoristi sodobne možnosti komunikacije, sporočanja in učenja.  V to koristno in priročno, prepričana sem, da tudi nadvse uporabno delo, je vložil svoje strokovno znanje, obsežne klinične izkušnje, svojo sistematičnost in doslednost pa tudi svojo značilno dinamičnost in energijo. Zato delo ni le koristno za vse, ki jim tesnoba in panična motnja zmanjšujeta kakovost življenja in jih ovirata na poti do sebe in do drugih ljudi, ni le prijeten in svež strokoven prispevek k slovenskim psihiatričnim publikacijam, ampak tudi pomembno avtorsko delo

  • Melita Pretnar Silvester

Klemen Rebolj je zdravnik, specialist psihiater in psiho-terapevt.  Njegovo strokovno znanje je nadgrajeno in oplemeniteno s številnimi izkušnjami, ki jih nabira pri delu z ljudmi v psihiatrični ambulanti in na psihoterapevtskem oddelku, v individualni in skupinski obravnavi.

Sodi v tisto skupino strokovnjakov, ki svoja dognanja neprestano preverjajo v praksi. Prav iz prakse je zrasla tudi ideja za ta priročnik, saj se kot terapevt srečuje z naraščajočimi potrebami ljudi na eni strani in z omejenimi možnostmi ustrezne strokovne pomoči na drugi strani.
S svojim projektom tako zapolnjuje vrzel v slovenskem jeziku dostopnih priročnikov za obravnavo panične motnje in ga nadgradi v edinstven multimedijski pripomoček.

Kakor se zna pri svojem kliničnem delu izjemno prilagoditi potrebam vsakega človeka posebej, tako se tudi v Trisu Panični motnji približa posamezniku po različnih poteh videnega, prebranega in poslušanega.

Njegov način je povsem nov, svež, optimalen in učinkovit, celoten izdelek pa toliko bolj dragocen, ker je izvirno domač.


Od vsakega prodanega kompleta, društvu pripada delež, ki bo namenjen delovanju društva.

Naročite Multimedijski komplet TRIS tukaj --->>

 

 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami