NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran arrow Rubrike novic arrow Dogodki arrow Umetnostna terapija ali pomoč z umetnostjo
Umetnostna terapija ali pomoč z umetnostjo Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
03. 10. 2008
ImageUMETNOSTNA TERAPIJA ALI POMOČ Z UMETNOSTJO

Nekoč sem zapisal, da se »umetnostna terapija začne takrat, ko umetnost znori« in glede na to, v kakšnih časih živimo, in na to, kakšna je umetnost, ki jih zrcali, sem čedalje bolj prepričan, da je najbolj normalna umetnost tista, ki jo ustvarja manjšina, ki je »znotraj«, in ne večina, ki je »zunaj«. Likovno izražanje je dar, ki je prirojen slehernemu človeškemu bitju, saj brez njega ne bi bilo niti črk, niti besed, niti stavkov in tako tudi sporazumevanja ne bi bilo. Seveda pa ga najrazličnejše življenjske usode krojijo na moč po svoje in zato se ta dar običajno naseljuje v skritih kotičkih nezavednega, tam nekje v bližini vsega tistega, kar naj bi bila skrb psihiatrije, psihologije in tudi farmacije. Prav umetnostna terapija, oziroma. »pomoč z umetnostjo«, kot so jo poimenovali na Slovenskem, se lahko mnogokrat izkaže kot nadvse primeren most za izražanje prikritosti, ki tarejo človeško dušo. Vsekakor pa je, vsaj zame, povsem dovolj, če je, namesto mostu, tam le preprosta brv…  Dalibor Bori Zupančič.

ImageOb 10. oktobru, svetovnem dnevu duševnega zdravja

Vas in Vaše prijatelje likovne umetnosti vabimo na odprtje razstave likovnih del, nastalih v umetnostni terapiji Psihiatrične bolnišnice Vojnik.

Odprtje razstave bo v ponedeljek, 6. oktobra 2008, ob 18. uri, v galeriji Zavoda za zdravstveno varstvo Celje, na Ipavčevi 18.

Mentor ustvarjalcev je Dalibor Bori Zupančič ki je za razstavo izbral dela iz arhiva umetnostne terapije.

V kulturnem programu bodo nastopili mladi glasbeniki: Martin Frece, Sandi Brodej, Bojan Brodej, Klemen Brečko

Razstava bo na ogled vsak dan od 7. do 15. ure, do 20. oktobra 2008

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami