Predavanje Erin Pizzey Natisni E-pošta
Vpisal: Hister Caprae   
26. 03. 2008
ImageV Slovenijo prihaja ustanoviteljica prve varne hiše za ženske na svetu Erin Pizzey iz Velike Britanije, ki bo na povabilo Varuha človekovih pravic RS v okviru projekta Zagovornik - glas otroka v Zlati dvorani Pravne fakultete v Ljubljani 26. 3. ob 15. uri imela javno predavanje o različnih pogledih na nasilje v družini. Gre za gospo, ki govori o nasilju v družini odkrito, brez olepšav, brez zavajanje, brez predsodkov, iskreno na podlagi najnovejših raziskav in izkušenj po svetu ter iz svojih osebnih  izkušenj dolgoletnega dela na področju nasilja v družini in otrokovih pravic (ustanovila je prvo varno hišo, posnela 3 dokumentarne filme za BBC, napisala 7 strokovnih knjig in 13 romanov, vse vezano na pojav nasilja v družini).
 
Image
Erin Pizzey
Erin Pizzey se bori za odpravo nasilja v družinskem okolju in za zaščito žrtev nasilja že več kot 30 let. Leta je 1971 ustanovila Chiswick Women's Aid, prvo zatočišče oziroma varno hišo za ženske, ki so bile žrtve nasilja v družini. S knjigo Kriči tiho sicer bodo sosedje slišali (Scream Quietly or the Neighbors Will Hear) je leta 1974  problematiko nasilja v družini približala širšim množicam.

Iz njenih prizadevanj se je razvila fundacija Women's Aid Federation of England, ki na lokalni in nacionalni ravni zagotavlja varnost ženskam, ki so bile žrtve nasilja v družini in promovira ukrepe in prakso za preprečitev nasilja v družini.

K nam prihaja po svetovni konferenci o obravnavi nasilja v družini, ki je potekala sredi februarja 2008 v ZDA, kjer so bili udeleženi vodilni strokovnjaki, ki se ukvarjajo s tem področjem. Tako bomo imeli priložnost, da se seznanimo z zadnjimi dognanji stroke na področju nasilja v družini. Prosimo vas za prijavo udeležbe na predavanju na elektronski naslov E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript , da bi se v primeru večjega števila udeležencev lahko dogovorili za najem druge dvorane na isti lokaciji.

Erin Pizzey bo na voljo za pogovor takoj po predavanju v sredo 26. 03. 2008, kot tudi naslednji dan, v četrtek 27. 03. 2008, ko bo še v Sloveniji. Za intervju z Erin Pizzey je do sedaj izražen precejšen interes zato svoj interes sporočite  na mail E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript ali E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript Lahko pa tudi pokličite na 041 778 727.

Predavanje bo potekalo v angleščini, brez prevajanja in bo skupaj z razpravo potekalo približno dve uri. Kotizacije ni. Lep pozdrav,


 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami