Izobraževanje iz integrativne psihoterapije Natisni E-pošta
Vpisal: Hister Caprae   
05. 03. 2008

Image Vpis v prvi letnik

Vabimo vas, da se vpišete v izobraževanje iz integrativne psihoterapije, ki bo potekalo v okviru Inštituta za integrativno psihoterapijo in svetovanje, Ljubljana. Izobraževanje je namenjeno vsem, ki vas zanima profesionalni trening iz psihoterapije in svetovanja, pa tudi tistim, ki se želite samo nadalje izobraževati in izpopolnjevati pri svojem delu. Izobraževanje bo zanimivo tudi za vse, ki imate izkušnje iz drugih psihoterapevtskih smeri in bi radi razširili svoje znanje. Po uspešnem zaključku enoletnega izobraževanja lahko nadaljujete študij, ki vodi do evropske diplome iz integrativne psihoterapije.

ImageŠtiriletno izobraževanje iz integrativne psihoterapije na Inštitutu IPSA je priznano v okviru Evropske zveze za integrativno psihoterapijo (EAIP) in Mednarodne zveze za integrativno psihoterapijo (IIPA). Priznano pa je tudi s strani Evropske zveze za psihoterapijo (EAP) in omogoča pridobitev Evropske diplome iz psihoterapije.

Izobraževanje se bo začelo novembra letos. Prijave že zbiramo.

Več o izobraževanju in postopku prijave si lahko preberete v nadaljevanju spodaj.

 
 
Kaj je integrativna psihoterapija?

Integrativna psihoterapija poudarja pomembnost celostnega pristopa pri delu z ljudmi. Njen cilj je integracija osebnosti, kar pomeni integracijo čustvenih, kognitivnih in fizioloških sistemov posameznika z upoštevanjem socialne in duhovne dimenzije.

Integrativna psihoterapija izhaja iz prepričanja, da se posamezne psihoterapevtske šole nanašajo le na en vidik človekove osebnosti. Zaradi tega integrativna psihoterapija povezuje različne pristope k psihoterapiji (transakcijsko analizo,  psihoanalitično terapijo, kognitivno-vedenjsko terapijo, gestalt terapijo in druge usmeritve).

Psihoterapevtske intervence, ki jih uporabljamo v integrativni psihoterapiji, izhajajo iz raziskav o normalnih razvojnih procesih in na teorijah, ki opisujejo obrambne procese, do katerih pride zaradi težav v normalnem razvoju. Še posebej so pri tem pomembni dejavniki, ki so skupni različnim psihoterapevtskim šolam, pri čemer igra terapevtski odnos osrednjo vlogo.

Integrativna psihoterapija/svetovanje se uporablja pri delu s posamezniki, pari, družinami in skupinami.

Več o integrativni psihoterapiji si lahko preberete tudi na spletnih straneh:


Lepo pozdravljeni!

Mag. Maša Žvelc, univ. dipl. psih.
Dr. Gregor Žvelc, spec. klin. psih.

Inštitut za integrativno psihoterapijo in svetovanje, Ljubljana
Stegne 7, Ljubljana
Tel.: 01 511 10 29 (ponedeljek in petek dopoldan)
GSM: 051 382 127
E-pošta: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript
Spletna stran: www.institut-ipsa.si

 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami