NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran arrow Rubrike novic arrow Odmevi arrow NEBOJSE.si v prilogi Vive
NEBOJSE.si v prilogi Vive Natisni E-pošta
Vpisal: Hister Caprae   
04. 02. 2008

ImageV prilogi revije VIVA z naslovom "Premagajmo depresijo", januarja 2008, je bil poleg številnih drugih prispevkov, objavljen tudi članek o Društvu DAM in naši spletni skupnosti. V nadaljevanju spodaj članek objavljamo v celoti.

Društvo za pomoč osebam z depresijo anksioznimi motnjam

NE BOJ SE !

Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami ali krajše Društvo  DAM v Sloveniji že več kot tri leta ozavešča javnost o depresiji in anksioznih motnjah ter pomaga vsem osebam, ki so se kdajkoli na kakršenkoli način srečali s temi motnjami.

Image
Naslovnica priloge revije Viva - januar 2009
Ozaveščanje in medsebojna pomoč

Društvo DAM je nastalo zaradi pomanjkanja ustrezne literature o anksioznih motnjah in z željo, da bi ustanovili center, kjer bi posamezniki s tovrstnimi težavami lahko prišli v stik z drugimi osebami s podobnimi izkušnjami. Aprila 2004 je društvo nastalo na pobudo ljudi, ki so se v življenju tudi sami srečali z anksioznimi motnjami in okusili bolečino, ki jo prinašajo. Glavni namen samostojnega, prostovoljnega in nepridobitnega združenja je pomoč in podpora osebam, ki trpijo ali so trpele za katero koli obliko anksioznih motenj in depresije ter njihovim sorodnikom in podpornim osebam. S svojimi aktivnostmi želijo širiti znanje in informacije o anksioznih motnjah ter skrbeti za večjo ozaveščenost javnosti o resnosti in prisotnosti tega problema v družbi, srčno pa se borijo tudi za destigmatizacijo depresije in anksioznih motenj. Poslanstvo društva je prav tako združevanje in spodbujanje ljudi, da si med seboj pomagajo in tako olajšajo breme anksioznih motenj. Društvo tako povezuje osebe z različnimi anksioznimi motnjami (generalizirana anksioznost, panična motnja, socialna fobija, specifične fobije, obsesivno-kompulzivna motnja, posttravmatska stresna motnja) ali depresijo ter njihove družine in vse, ki želijo podpreti delovanje društva.

Spletna stran www.nebojse.si

Da bi lahko ozavestili in informirali čim več ljudi, je društvo oblikovalo tudi spletne strani oz. spletni portal www.nebojse.si, kjer so na voljo različne informacije o depresiji in anksioznih motnjah v slovenskem jeziku: seznam ustanov in terapevtov, ki jih priporočajo uporabniki portala Nebojse.si, seznam psihiatrov, psihologov in terapevtov (koncesija), seznam strokovne literature, diplom, priročnikov in nasvetov za samopomoč pri anksioznosti in depresivnih stanjih, različni članki iz medijev, priročnik in zloženko o depresiji. Posamezniki pa lahko svoje izkušnje in mnenja izmenjajo v klepetalnici in blogu.

V svoje vrste vabijo vse, ki so kaj takega sami doživeli, pa tudi njihove najbližje. Dobrodošli so tudi vsi, ki bi radi na kakršen koli način prispevali k boljšemu poznavanju anksioznih motenj in depresije v Sloveniji, se z društvom učili in ga podpirali.

Več informacij o društvu:
Društvo DAM,Ilirska 22, Ljubljana
www.nebojse.si

Izvirni članek objavljen v prilogi revije Viva januarja 2008

 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami