Vabilo na delavnice Natisni E-pošta
Vpisal: Hister Caprae   
13. 11. 2007
Image PREPOZNAVANJE IN PREMAGOVANJE BIPOLARNE MOTNJE

Delavnice so namenjene osebam z bipolarno motnjo razpoloženja in njihovim svojcem. Izobraževanje poteka skozi šest zanimivih delavnic v katerih uporabljamo pisno gradivo in preko pogovora med vsemi udeleženci spoznavamo simptome, potek, vzroke in zdravljenje bipolarne motnje. Udeleženci se naučijo samo-opazovanja in obvladovanja prvih znakov, ki bistveno pripomoreta k zgodnjemu preprečevanju ponovitev bolezni

Posamezne delavnice imajo naslednje vsebine:

  • Prva delavnica je posvečena spoznavanju programa, medsebojnemu spoznavanju udeležencev in spoznavanju simptomov bipolarne motnje razpoloženja.
  • Na drugi delavnici udeleženci spoznajo značilnosti bipolarne motnje in iščejo morebitne vzroke zanjo.
  • Na tretji delavnici udeleženci spoznavajo zdravila s katerimi zdravimo bipolarno motnjo razpoloženja.
  • Četrta in peta delavnica sta posvečeni zgodnjemu prepoznavanju ponovitev in njihovemu zgodnjemu preprečevanju tako, da se udeleženci naučijo, kako si lahko sami pomagajo, da se bolezen ne ponovi v polni meri.
  • V šesti delavnici se udeleženci naučijo še več o tem, kako z zdravim načinom življenja in urejenimi medosebnimi odnosi dolgoročno preprečujejo ponovitve.

Image Na vsaki delavnici udeleženci pridobijo nova znanja, ki so pomembna, da dosežejo končni cilj – obvladati bipolarno motnjo. Delavnice so med seboj povezane in znanje se postopoma nadgrajuje. Udeleženci lažje spremljajo vsako naslednjo delavnico, če se udeležijo tudi predhodnih.

Namen izobraževanja oseb z bipolarno motnjo in njihovih svojcev je, da se vsi naučijo najboljšega možnega soočanja z nastalimi težavami in s tem pripomorejo k izboljšanju kvalitete življenja in zmanjšanju simptomov.

Za obisk je potrebno imeti le veljavno zdravstveno izkaznico.

Začetek delavnic bo dne 21. 11. 2007 ob 17. uri v prostorih Centra za izvenbolnišnično psihiatrijo Psihiatrične klinike Ljubljana, Poliklinika, Njegoševa 4, II nadstropje, E hodnik, soba 9.


Vljudno vabljeni.

 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami