Skupina za samopomoč Obala Natisni E-pošta
Vpisal: Hister Caprae   
27. 06. 2007
ImageV prostorih sedeža Krajevne skupnosti Žusterna (pri Kopru) je pričela delovati skupina za samopomoč Obala, ki deluje v okviru društva DAM - Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami.

Krajevna skupnost Žusterna bo odslej bogata za izredno pomembno področje pomoči osebam, ki imajo depresijo, izgorelost ali anksiozne motnje (panični napadi, generalizirana anksioznost ali tesnoba, post-travmatski stresni sindrom, kompulzivno-obsesivne motnje itd.). V prostorih KS Žusterna bo odslej delovala skupina za samopomoč Obala v okviru društva DAM.

V KS Žusterna smo mnenja, da je potrebno ljudem, ki imajo takšne ali drugačne probleme pomagati na kakršenkoli način z enim samim ciljem, da omogočimo vsem ljudem enake, predvsem pa mirne pogoje življenja. Skupina za samopomoč je vsekakor dobrodošla v naš prostor, saj gre za humanitarno dejavnost, ki skuša s svojim poslanstvom pomagati ljudem potrebnim pomoči. Podobne skupine so v slovenskem prostoru že nekakšen fenomen in rezultati takšne pomoči so izjemno pozitivni, zato v svetu KS menimo, da je skupina za samopomoč Obala velik doprinos za naše krajanke in krajane.

Skupina za samopomoč Obala se bo v začetku sestajal enkrat mesečno, v kolikor bo več interesa tudi do dva krat mesečno, udeležba je za vse udeležence brezplačna. Skupino bo vodila Mina, ki jo lahko najdete na forumu društva DAM pod nadimkom »mina«. Več o skupini za samopomoč Obala lahko najdete na spletni strani KS Žusterna.

Patrik Peroša, predsednik sveta KS Žusterna
 
Izvirna novica: Obala.net -->
 
Image
V krogu na sliki je stavba KS Žusterna in z rdečo puščico je označen vhod v stavbo.
 

Pripis urednika:
Na zadnjem srečanju skupine za samopomoč (26. junija 2007) je bilo dogovorjeno, da bodo srečanja vsake 14 dni. Torej naslednje srečanje v prostorih KS Žusterna bo v torek 10. julija 2007 ob 20. uri.

Vabljeni vsi, ki ste z Obale, a tudi drugi, ki vam Žusterna ni predaleč. 

 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami