Skrivnosti Logarjeve doline Natisni E-pošta
Uspehi naših članov
Vpisal: Hister Caprae   
23. 10. 2006
ImageTokrat odpiramo novo rubriko z naslovom "Uspehi naših članov", kjer bomo objavljali uspehe članov naše spletne skupnosti. Namreč svetli primeri, če hočete uspehi, ali dela, dokazujejo, da je mogoče biti kreativen in živeti dejavno in delovno, navkljub depresiji in (ali) anksioznim motnjam. Upamo, da bodo predstavitve, pa naj so to umetniške stvaritve, kot tokrat, ali karkoli drugega, ki dokazujejo, da smo lahko kreativni čeprav imamo v življenju veliko naizgled nerešljivih problemov, motivirale tudi ostale naše člane.

Naš namen ni tržna promocija, pa čeprav so dela naših članov lahko tudi tržno zanimivi izdelki, temveč le  predstavitev uspehov članov naše spletne skupnosti, ki so vsaj malo tudi naši uspehi. Podobno kot v športu, ko je uspeh nekega slovenskega športnika v tujini obenem uspeh vseh Slovencev.

V nadaljevanju predstavljamo zadnjo knjigo, člana naše spletne skupnosti Ladislava Črnologarja, z naslovom "Skrivnosti Logarjeve doline".

  • ImageO avtorju

Prvenec pisatelja Ladislava Črnologarja Na gredi je izšel leta 1980. Sledili so mu  romani Na drugem bregu (1984), Triinosemdeset stopnic (1987), Sabotaža (1991) in Sreča (2005). Poleg tega je izdal kar devet knjig kratke proze in tri radijske igre. V Delu je leta 1995 izhajal njegov podlistek Prodajalci megle. V Narodni univerzitetni knjižnici ima že 32 naslovov.

  •  O delu

Ladislav Črnologar je že več kot dvajset let opazno prisoten v slovenskem literarnem prostoru. V zadnjem času je prejel tudi nekaj uglednih nagrad in priznanj za svoje literarno delo. Velika večina bralcev išče v literaturi tudi del sebe, pahljačo življenja in čustev, s katerimi se lahko poistoveti in tako dopolni oziroma zakrpa svoje neuresničene želje, hotenja in mladostne ideale. In navsezadnje smo si ljudje, kljub svoji različnosti, tudi precej bolj podobni, kot se to zdi na prvi pogled.

V svoji pripovedi se na svojstven način se je spoprijel z najbolj aktualnim časom slovenske stvarnosti, z dogodki okrog izpolnitve stoletnega hrepenenja po osamosvojitvi. Resničnost, realističnost, aktualnost, spretni zapleti, dialogi in tudi svet poln lepih prispodob so močnejše strani Črnologarjevega pisanja. Le želimo si lahko, da bi na tej poti vztrajal in v slovensko literaturo vnesel še več podobnih del, saj se tudi po odzivnosti bralcev zdi, da podobne literature primanjkuje.

  • Podatki o knjigi

ISBN 961-6574-10-8
Avtor: Ladislav Črnologar

Spremna beseda:
Marko Hudnik, Marjan Čufer
276 strani

Povezave:
Spletna stran Ladislava Črnologarja: www.pisateljstvo.com
Spletna stran založbe VED: www.svarun.org

 

 

 
< Nazaj
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami