NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran
Teden možganov 2024: Greva na samo? Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
06. 03. 2024
 Leto je naokoli in ponovno vas vabimo na celotedenski dogodek Teden možganov, ki bo tokrat potekal med 11. in 15. marcem 2024 z naslovom Greva na samo?. Teden bomo začeli z raziskovanjem ljubezni in kaj se pri tem dogaja v možganih živali in ljudi.

Dotaknili se bomo socioloških perspektiv pri razumevanju seksualnosti ter nekaterih težjih tem, kot so vaginizem, spolna zloraba, težave s spolno funkcijo mladostnikov, spolno prenosljive okužbe in podobno. Obeležili bomo svetovni dan možganov in poslušali o novih odkritjih aktualnih raziskav, npr. o metabolnem sodelovanju nevronov, stimulaciji živca vagusa pri Parkinsonovi bolezni ter spalni apnei in cirkadianih ritmih. Teden bomo zaključili z okroglo mizo, kjer bodo gostje razkrili, iz česa vznikne spolna privlačnost, estetiko in videz telesa, vlogo biologije pri izbiri partnerja in še kaj.
Čez celoten teden bodo predavanja spremljale tudi najrazličnejše delavnice za otroke in odrasle o temah, kot so vadba mišic medeničnega dna in spolnost in odraščanje pri osebah z motnjami v duševnem razvoju. Ogledali pa si boste lahko tudi projekcije filmov, katerim bo sledil pogovor z izbranimi gosti.

Celoten program je dostopen na naši spletni strani, kjer se nahajajo tudi navodila za prijavo na delavnice. Vsi dogodki bodo potekali v živo, večina dogodkov bo letos prvič na “Institutu Jožefa Stefana” v Ljubljani (Jamova cesta 39). Vzporedni program s posameznimi dogodki bo potekal tudi v Mariboru, Kopru, Novem mestu in Tolminu.

https://tedenmozganov.si/

 
Naprej >
skupine
Švicarski prispevek
Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.
SOS Telefoni

ŽIV ŽIV

Podarite 0,5% dohodnine

Podarite
Dobrodelnost vas nič ne stane. Izpolnite obrazec

Pomembne povezave
DAM na Facebooku

Sledi nam na FACEBOOKU
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami