NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran arrow Članki in novice arrow Kako izobraženi so strokovnjaki, ki v Sloveniji izvajajo psihoterapijo?
Kako izobraženi so strokovnjaki, ki v Sloveniji izvajajo psihoterapijo? Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
25. 09. 2023
 Zlasti zadnje čase poslušamo, da je področje psihoterapije v Sloveniji povsem neurejeno – poklic psihoterapevta ni uradno priznan. Psihoterapijo tako lahko izvaja pravzaprav vsak, prav zato je treba paziti, na koga se obrnemo.

In kako izvajalci psihoterapije pridobijo kompetence? Psihiatri po Medicinski fakulteti opravijo specializacijo iz psihiatrije, psihologi po končani Filozofski fakulteti opravijo specializacijo za klinično psihologijo, magistri zakonskih in družinskih študijev zaključijo program na Teološki fakulteti, magistri psihoterapevtske znanosti pa na Univerzi Sigmunda Freuda.

Ker poklic psihiterapevta v Sloveniji ni uradno priznan, lahko psihoterapijo izvaja kdorkoli. Na trgu se tako lahko znajdejo tudi šarlatani, torej samooklicani psihoterapevti, ki imajo zaključene le kakšne krajše tečaje ali pa še tega ne. V članku smo naredili pregled izobraževalnih ustanov, ki nudijo programe psihoterapije. Trenutno lahko brezplačno, torej na napotnico, psihoterapijo pri nas izvajajo le psihiatri, pedopsihiatri in klinični psihologi. Večletne študije z vsebinami psihoterapije pa nudita tudi Univerza Sigmunda Freuda in Teološka Fakulteta.  

Preberi celoten članek na https://www.24ur.com/novice/slovenija/kako-so-izobrazeni-strokovnjaki-ki-v-sloveniji-izvajajo-psihoterapijo.html

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami