NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran
Kako sodobna umetnost načenja temo duševnega zdravja in stisk? Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
09. 09. 2023
Razstava Check-in, ki vrata odpira v Celju, osvetljuje situacije, v katerih se pojavljajo duševne stiske. Temo duševnega zdravja razume kot skupno težavo družbe in tako namesto samopomoči poudarja pomen povezovanja ter javne razprave o osebnih krizah.

V Likovnem salonu Celje, ki v okviru Centra sodobnih umetnosti deluje pod okriljem Zavoda Celeia Celje, danes odpirajo razstavo Check-in, ki je del mednarodnega projekta Umetnost in duševno zdravje. Z umetniškimi deli sodelujejo Saša Bezjak, Adelina Cimochowicz, Sophie Hoyle, Andreja Kulunčić in Dorijan Šiško.

Mednarodni projekt Umetnost in duševno zdravje v Centru sodobnih umetnosti Celje poteka od leta 2022. Skozi delavnice, predavanja in razstave raziskuje pojavnosti tematike duševnega zdravja v polju umetnosti, namenjen je tudi spoznavanju potenciala sodobnih umetniških praks za obravnavanje stisk zunaj terapevtskih sob, so sporočili iz Zavoda Celeia Celje.

Preberi več >>> https://www.rtvslo.si/kultura/vizualna-umetnost/kako-sodobna-umetnost-nacenja-temo-dusevnega-zdravja-in-stisk/680791

 
< Nazaj   Naprej >
skupine
Švicarski prispevek
Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.
SOS Telefoni

ŽIV ŽIV

Podarite 0,5% dohodnine

Podarite
Dobrodelnost vas nič ne stane. Izpolnite obrazec

Pomembne povezave
DAM na Facebooku

Sledi nam na FACEBOOKU
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami