NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran arrow Članki in novice arrow 'Pomembno je, da si preživel!' ni primerna tolažba človeka, ki je utrpel izgubo
'Pomembno je, da si preživel!' ni primerna tolažba človeka, ki je utrpel izgubo Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
06. 08. 2023
Številni ljudje so se v teh dneh znašli v nezavidljivem položaju, izguba imovine in domovanja velja za eno največjih psiholoških stisk pri posamezniku, psihološke travme aktualnih dogodkov ni za podcenjevati, pravi klinična psihologinja Ivna Bulić.

Ivna Bulić, ste klinična psihologinja zaposleni v Centru za duševno zdravje odraslih v Domžalah, kjer pokrivate območje s približno sto tisoč prebivalci, od Domžal, Kamnika, Komende, Mengša, Dola pri Ljubljani, Lukovice in Moravč. To so območja, ki so bila v teh dneh močno prizadeta zaradi poplav in posledic, ki so sledile naraslim vodam. V centru ste se angažirali in sami poklicali nekaj ljudi, ki jih obravnavate in ki živijo na prizadetih območjih. Kakšni so vaši prvi vtisi iz pogovorov z njimi?
Ja, v centru smo poklicali tiste med našimi pacienti, za katere vemo, da so lahko v poplavah bolj ogroženi, da živijo blizu prizadetih območij. Odzivi so bili dvojni. Po eni strani so bili ljudje šokirani in prestrašeni, izražali so veliko zaskrbljenost, po drugi strani pa so nekateri starejši ljudje rekli, da so kakšno tako situacijo že doživeli, sploh na Kamniškem so teh naravnih ujm do neke mere tudi vajeni. Vtisi so torej dvojni.

 Preberi več >>> https://www.rtvslo.si/slovenija/pomembno-je-da-si-prezivel-ni-primerna-tolazba-cloveka-ki-je-utrpel-izgubo/677257

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami