NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran arrow Članki in novice arrow Ali bo psihoterapija končno postala reguliran poklic?
Ali bo psihoterapija končno postala reguliran poklic? Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
19. 05. 2023
Sprejetje zakona o psihoterapiji in duševno zdravje sta med prednostnimi nalogami ministrstva za zdravje. Čeprav je zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan prejšnji petek spet napovedal sprejetje zakona do konca leta, stroka dvomi o tem.

Hitro menjajoče se vlade in s tem ministrske ekipe sprejetje zakona o psihoterapiji vsakič znova postavijo na izhodiščno točko. Kot razlaga direktor ljubljanske podružnice Univerze Sigmunda Freuda na Dunaju Miran Možina, je z nastopom vlade Roberta Goloba sicer vzniknilo novo upanje, saj je ministrstvo to tematiko spet postavilo na dnevni red. "Zdaj se trenutno spet nekaj premika, vendar spet, vsaj za zdaj, na neučinkovit način," je dejal Možina.

Psihoterapevti so ministrstvu za zdravje konec lanskega leta sicer ponudili predlog zakona, a uradnega odgovora niso prejeli.

"Tako da smo bili najprej sami presenečeni, ker je ministrstvo za zdravje najprej objavilo novico, da bo šel zakon v javno razpravo. Nismo vedeli, o katerem zakonu govorijo. Potem so si premislili in ustanovili novo delovno skupino, ki pa še ne deluje," je pojasnila Urška Kranjc Jakša, predsednica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije.

Preberi več >> https://www.rtvslo.si/zdravje/ali-bo-psihoterapija-koncno-postala-reguliran-poklic/668552
 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami