Duševno zdravje: "z izjemnim akcijskim načrtom" do čimprejšnje ureditve področja Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
13. 10. 2022
 Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je na posvetu ob svetovnem dnevu duševnega zdravja poudaril, da se Resolucija o nacionalnem programu duševnega zdravja 2018–2028 uresničuje prepočasi: "Intenzivno si bomo prizadevali, da zadevo pospešimo."

Ministrstvo za zdravje je ob svetovnem dnevu duševnega zdravja na Brdu pri Kranju pripravilo strokovno srečanje, namenjeno iskanju rešitev za izzive pri zagotavljanju duševnega zdravja. Minister Danijel Bešič Loredan je poudaril, da se Resolucija o nacionalnem programu duševnega zdravja 2018–2028 uresničuje prepočasi. "Zato bomo intenzivno pristopili k temu, da zadevo pospešimo, kolikor se da," je zagotovil in dodal, da je treba tudi v pogovorih z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije najti pot, da se storitve psihološke obravnave in zdravljenja kljub kadrovski stiski zagotovijo vsem, ko jih potrebujejo.

"Resno mislimo z ureditvijo področja duševnega zdravja, ki je podhranjeno, nedostopno. Z izjemnim akcijskim načrtom želimo storitve in mrežo na področju duševnega zdravja čim prej pripeljati v realnost," je poudaril minister. Ob tem je omenil na zakonsko ureditev področja in vzpostavitev ustreznih struktur ter poudaril, da želijo pomembne rezultate pokazati že čez leto dni.

Preberi več >> https://www.rtvslo.si/zdravje/dusevno-zdravje-z-izjemnim-akcijskim-nacrtom-do-cimprejsnje-ureditve-podrocja/643202

 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami