NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran
Čezmerna uporaba družbenih omrežij pri mladostnikih vodi v nezadovoljstvo z življenjem Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
09. 04. 2022
 Negativni posledici tudi odžiranje časa za druge aktivnosti in slabšanje samopodobe. Britanska študija je ugotovila, da več časa kot najstniki preživijo na družbenih omrežjih, manjša je verjetnost, da bodo leto pozneje zadovoljni z življenjem.

Slovenski center za varnejši internet Safe.si je za MMC sporočil, da se vstopna starost v svet družbenih omrežij znižuje. "Na Safe.si ugotavljamo, da so najstniki nekje od vključno 6. razreda osnovne šole intenzivni uporabniki družbenih omrežij," pravi predstavnik Marko Puschner.

Otroci začnejo "instagramirati" in "tiktokati" že v četrtem razredu ali še prej, ko so torej stari devet ali deset let. "Zaznali smo, da se je starostna meja znižala v času epidemije covida-19," še dodaja Puschner.

Generacija Z, rojena v digitalni svet

Današnji mladostniki so pripadniki "generacije Z", kot v zahodnem svetu označujemo generacijo, rojeno okvirno med letoma 1997 in 2012. "Zoomerji" so pogosto označeni za "digitalne domorodce", saj so sploh prva generacija Zemljanov, ki se je praktično rodila v svet interneta, pametnih telefonov in družbenih omrežij.

Preberij celoten članek https://www.rtvslo.si/znanost-in-tehnologija/cezmerna-uporaba-druzbenih-omrezij-pri-mladostnikih-vodi-v-nezadovoljstvo-z-zivljenjem/618041

 
Naprej >
skupine
Švicarski prispevek
Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.
SOS Telefoni

ŽIV ŽIV

Podarite 0,5% dohodnine

Podarite
Dobrodelnost vas nič ne stane. Izpolnite obrazec

Pomembne povezave
DAM na Facebooku

Sledi nam na FACEBOOKU
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami