NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran
Strokovnjaki, ki to niso: izguba denarja, predvsem pa časa Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
16. 06. 2021
 Potreba po pomoči narašča, hkrati pa se pojavlja tudi čedalje več "strokovnjakov", ki to niso. Če svoje duševno zdravje položimo v roke šarlatana, se lahko naša stiska še stopnjuje, utrpimo lahko tudi finančne izgube.

Čeprav si vse več ljudi upa poiskati pomoč, nekatere raziskave kažejo, da je obiskovanje psihoterapije še vedno precej stigmatizirano. S strokovnjaki na področju mentalnega zdravja smo se pogovorili o nasvetih influencerjev in knjig za samopomoč, vprašali pa smo tudi, kako "prebroditi" napad tesnobnosti.

Dr. Špela Hvalec, specialistka klinične psihologije in akreditirana vedenjsko-kognitivna terapevtka, je pojasnila, da je bilo napotitev na ambulantno obravnavo v prvem valu epidemije v resnici manj kot lani. "Seveda je za to več razlogov, toda eden od njih je gotovo tudi to, da so bili osebni zdravniki težje dostopni," je dejala in dodala, da je šlo za akutno stresno situacijo, v kateri je večina relativno dobro delovala. 

"Letos pa opažamo trend, da število napotitev narašča," je dejala in dodala, da opažajo, da se ljudje soočajo z drugačnimi težavami. "Več je motenj spanja, težav z izgorelostjo, pravzaprav stvari, ki jih povzroča kronični stres," je pojasnila. Največ tovrstnih težav (motnje spanja, izgorelosti) povzročajo spremembe. "Spremembe in negotovost ljudje težko prenašamo. Nekateri imamo pri tem več varovalnih dejavnikov, nekateri manj, a to so stvari, ki lahko zamajejo temelje duševnega zdravja," je pojav

Za ogled celotnega prispevka, kliknite na spodnjo povezavo

 https://www.24ur.com/novice/slovenija/mentalno-zdravje.html

 

 
Izvirna novica: 24ur.com , 16.6.2021

 Prispevek sta last medija 24ur.com 

 

 
< Nazaj   Naprej >
skupine
Švicarski prispevek
Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.
SOS Telefoni

ŽIV ŽIV

Podarite 0,5% dohodnine

Podarite
Dobrodelnost vas nič ne stane. Izpolnite obrazec

Pomembne povezave




DAM na Facebooku

Sledi nam na FACEBOOKU
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami