NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran
Življenje v času epidemije: kako živeti in ne "znoreti" Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
28. 03. 2020
 Prazne ulice, nič druženj, otroci so sredi šolskega leta doma, samostojni podjetniki ne vedo, kako bodo preživeli. Znašli smo se v negotovosti, več trenj je v družinah. Kako v času epidemije živeti in ne "znoreti"?

Novi koronavirus SARS-CoC-2 se je še do včeraj zdel tako zelo daleč in prav nič naš problem, danes pa je javno življenje v Sloveniji ustavljeno. To se je zgodilo hitro, na to nismo bili pripravljeni in niti ne vemo, kdaj in kako se bo končalo. Nekateri stanje primerjajo s časom vojne za osamosvojitev Slovenije.

Nov način življenja, ki je seveda začasen, zahteva prilagoditve, ukrepi kriznega štaba pa se, da bi zajezili širjenje okužb, le še zaostrujejo. Tako že prihaja do trenj, prepirov in slabe volje med člani družin, med prijatelji ali znanci, morda samo zato, ker nekdo ne spoštuje ukrepov ali pa sploh ne verjame v obstoj epidemije in s svojimi ravnanji ogroža druge.

Zaradi negotovih razmer številni samozaposleni ne vedo, kako bodo preživeli. Pojavljajo se občutki tesnobe, več je napadov panike, pritrjuje tudi psihiatrinja Mojca Zvezdana Dernovšek, ki dodaja, da so odzivi pri ljudeh popolnoma naravni v danih razmerah, a da se jih da preseči, predvsem z rutino in humorjem, poudari v pogovoru za MMC, v katerem je spregovorila o vseh odprtih temah, s katerimi se morda trenutno ne znamo spopasti ali pa so nam nove:

 POGLEJ CELOTEN PRISPEVEK NA RTVSLO.SI  >>>>

 

 
 
< Nazaj   Naprej >
skupine
Švicarski prispevek
Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.
SOS Telefoni

ŽIV ŽIV

Podarite 0,5% dohodnine

Podarite
Dobrodelnost vas nič ne stane. Izpolnite obrazec

Pomembne povezave
DAM na Facebooku

Sledi nam na FACEBOOKU
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami