NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran arrow Članki in novice arrow Z bolečimi čustvi in občutki se je treba soočiti
Z bolečimi čustvi in občutki se je treba soočiti Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
18. 10. 2019
 V današnjem svetu vse zelo hitro poteka in življenje je podvrženo ogromni količini informacij, podatkov in sprememb, ki jim naš razum, čustva in telo zelo težko sledijo z ustrezno hitrostjo in intenzivnostjo.
Edini način, da lahko stvarem čim bolje sledimo, je kompenziranje in neprestano potiskanje naših meja do skrajnosti. Ponekod nam to uspeva bolje, nekje potrebujemo več prilagajanja, nekatera področja nam uspe spustiti ali zaobiti, včasih pa se nam zalomi in preprosto v nekem trenutku ne zmoremo več.

Od blagih do težjih duševnih motenj

In takrat je ogroženo naše zdravje, tako duševno kot telesno, ter nastopijo težave. »Sprva blažje in zmerne, kasneje pa, če se s tem ne soočimo in ničesar ne spremenimo, postajajo vse težje in preidejo prek blagih do vse hujših duševnih motenj,« pove Mateja Švetak, specializantka psihodinamske psihoterapije. »Na kateri točki se bomo znašli v določenem trenutku, kako daleč bomo lahko šli in kdaj nas bo nekaj ustavilo ter na kakšen način se bodo pokazale težave, je odvisno od vrste notranjih in zunanjih dejavnikov.« Vsaka težava ali trenutna stiska še ne pomeni duševne motnje. Vsi se občasno srečujemo s stresnimi situacijami in težkimi, bolečimi čustvi in občutki. »A če to stanje porušenega ravnotežja traja dlje časa ali pa je zelo intenzivno in začne puščati negativne posledice znotraj nas samih in na okolici, se je treba s tem soočiti in to razrešiti.«

 PREBERI CELOTEN ČLANEK >>> Z bolečimi čustvi in občutki se je treba soočiti

 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami