DAM Literarni Večeri Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
03. 05. 2018
 Vam je že kdaj kaka knjiga spremenila življenje? Verjamete, da obstaja ''tam nekje zunaj'' knjiga, ki bi vam ga lahko? V Četrtek, 10.05.2018 0b 18 uri ste vabljeni na prvo srečanje DAM Literarnih Večerov, ki bo potekalo v prostorih Ljubljanske skupine za samopomoč na Vojkovi 1 v Ljubljani.

Primaren namen literarnih večerov je razvijanje bralne kulture, ter ozaveščanje pozitivne vloge, ki jo ima lahko Biblioterapija v vsakdanjem življenju posameznika. Še posebej tistega, ki se dnevno sooča s simptomi depresije in anksioznosti.

Kaj je Biblioterapija?


Biblioterapija je ideja, da si lahko s pomočjo branja določenih knjig pomagamo razrešiti ali vsaj ublažiti svoje življenske težave in stiske. Je ideja, da lahko skozi branje pridemo do uvida napak, ki jih morda delamo v svojem življenju. In je ideja, da lahko z branjem tudi osebnostno rastemo. Noro kajne? :)

PRVO SREČANJE:

Dandanes si ljudje vse redkeje vzamemo čas za branje knjig. Celo takih, ki bi nam lahko pomagale v stiski. Med izgovori, ki jih ponavadi naštevamo je pomanjkanje časa, interesa in energije. Na prvem srečanju se bomo zato pogovarjali predvsem o načinih kako najti čas in motivacijo za branje, ter bomo med seboj delili tudi svoje pretekle izkušnje z literaturo za samopomoč. Na koncu pa bomo še razkrili prvo knjigo, ki jo bomo po srečanju brali doma in se o njej pogovarjali na naslednjem srečanju čez en mesec.

Vljudno vabljeni!
 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami