NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran arrow Članki in novice arrow Obrazi prihodnosti: Mina Paš, dr. med.,: Ključna sta občutek varnosti in zaupanje vase
Obrazi prihodnosti: Mina Paš, dr. med.,: Ključna sta občutek varnosti in zaupanje vase Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
24. 03. 2018
 Pregovor pravi Zdrav duh v zdravem telesu, ampak v naši družbi se pogosto zdi, da neprimerno bolje skrbimo za svoje telo kot duha. Oba sta med seboj tesno povezana in drug brez drugega ne moreta delovati.

Zakaj na duševne bolezni gledamo drugače kot na telesne? Kako lahko zlasti za mlade ustvarimo okolje, v katerem bo duševno zdravje manj krhko? K pogovoru sva v iskanju odgovorov povabili Mino Paš, doktorico medicine in integrativno psihoterapevtko.

V današnjem svetu veliko bolje skrbimo za telesno zdravje, na duševno pa pozabljamo. Kaj vi menite o tem?

Danes se o duševnem zdravju govori veliko več kot včasih. Dobro je, da se tabu manjša in da se o težavah v duševnem zdravju ne molči. Toda problem je v tem, da se večinoma samo govori, naredi pa premalo. Vse več najstnikov ima težave v duševnem zdravju, vse več jih jemlje antidepresive in druga psihiatrična zdravila. Zelo pogosta je medikalizacija, kar pa je absolutno premalo. Zdravila so sicer v redu, vendar niso dovolj. Treba je poiskati vzrok motenj in ga razrešiti, zdravila pa jemati kot koristen in včasih nujen pripomoček pri premagovanju krize.

 PREBERI CELOTEN ČLANEK >>> Mina Paš, dr. med., integrativna psihoterapevtka: Ključna sta občutek varnosti in zaupanje vase 

 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami