Z zapisom o depresiji med športniki zadel žebljico na glavico Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
03. 02. 2018
 22-letni nogometaš in študent ekonomije Gašper Kurež s svojim blogom opozarja na premalokrat izpostavljen pojav depresije med športniki in opisuje, s kakšnimi težavami se je sam spopadal med 17. in 22. letom starosti.

Šele ko je sprejel dejstvo, da bo nogomet odslej igral zgolj iz veselja, ne zaradi visokih ambicij, se je izvil iz primeža depresije. Želi si, da bi bila njegova izpoved še komu v pomoč in navdih.

Zapis o depresiji, ki je zaznamovala leta njegovega odraščanja, je bil prvi na njegovem blogu, ki se je rodil povsem po naključju.

"Pri študijskem predmetu informatike smo imeli nalogo, da izdelamo spletno stran, takoj ko sem to izvedel, sem vedel, o čem bom pisal. O vsem, kar se mi je dogajalo zadnjih pet let. Sedel sem za računalnik in zapis je dobesedno zletel iz mene," je o povodu za zapis, ki je sprožil kar nekaj odzivov in dodatnega kopanja po duši, povedal Gašper Kurež, nekdanji nogometaš Rudarja iz Velenja, Šmartnega in Drave.

Poleg nogometa in študija ekonomije veliko časa namenja tudi branju. Že petič na primer prebira knjigo Pot legendarnega plezalca in alpinista Nejca Zaplotnika, ki velja za nekakšno plezalno biblijo. "S to knjigo se je začela moja pot iz depresije," pojasnjuje 22-letnik iz Zagorja, ki bo kljub temu, da je lansko poletje pretrgal profesionalno popkovino z nogometom in da ga z njim povezuje samo še veselje do igre, ambicije pa je pospravil v kot, za vedno ostal nogometaš.

PREBERI VEČ NA NA SIOL.NET >>>>

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami