NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran
Če si zlomim nogo, bom šel na urgenco. Če se zlomi duša, kam naj grem? Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
21. 01. 2018
 Psihiatrinja dr. Mojca Zvezdana Dernovšek o povečevanju anksioznosti, pomanjkanju pedopsihiatrov in o izgorelosti.

Dobili sva se v gostilni Krpan v Mostah, ki je bila najboljša in najbližja vmesna postaja, vrzel med njenimi številnimi aktivnostmi in obveznosti, ki trajajo ves dan, na različnih koncih Slovenije. Z naročilom višnjevega zavitka na čipkastem prtičku in kave, ki jo je mladi natakar galantno postavil na mizo, je v prostor med nama vnesla posebno domačnost. Od nekdaj ima občutek za to, koliko prostora zavzemajo stvari v prostoru, pravi. V dobri uri intenzivnega pogovora, ki je bil nekakšen patchwork, krpanka različnih tem, sva se dotaknili tako politike na področju duševnega zdravja kot intimnih uvidov, tako depresije in anksioznosti, kot izgorelosti in zasvojenosti s spletom; takoj za tem je odhitela na predavanje o anksioznosti in depresiji na medicinsko fakulteto, kjer je redna profesorica, kot psihiatrinja dela v ambulanti v Sevnici, vključena je v številne domače in mednarodne projekte – tudi v delovno skupino resolucije o nacionalnem programu za duševno zdravje.

Kaj se dogaja z resolucijo o nacionalnem programu duševnega zdravja, ki jo kot članica delovne skupine pripravljate že od leta 2008? In zakaj se toliko časa zatika, mar ni to v nacionalnem interesu?


Naj bi bilo. A očitno se pri nas vlaganje v duševno zdravje še vedno šteje kot strošek, ne investicija. Žal. Resolucija prinaša celostno in medsektorsko politiko na področju duševnega zdravja, s skupnim ciljem, torej da na enem mestu povežemo vsa področja duševnega zdravja v socialnem, vzgojnoizobraževalnem in zdravstvenem sektorju.

PREBERI CELOTEN ČLANEK NA DELO.SI

 
< Nazaj   Naprej >
skupine
Švicarski prispevek
Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.
SOS Telefoni

ŽIV ŽIV

Podarite 0,5% dohodnine

Podarite
Dobrodelnost vas nič ne stane. Izpolnite obrazec

Pomembne povezave
DAM na Facebooku

Sledi nam na FACEBOOKU
© 2005 - 2020 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami