NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran arrow Rubrike novic arrow Dogodki arrow Vabilo na predavanje Psihologija anksioznosti
Vabilo na predavanje Psihologija anksioznosti Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
18. 02. 2017
 Prijazno vabljeni na brezplačno predavanje Psihologija anksioznosti dne 23. februarja 2017, ob 18h v predavalnici Mestnega muzeja Ljubljana, Gosposka 15.

 Predavanje prirejamo ob izdaji knjige Ko ti črna mačka prečka pot, ki je namenjena ljudem z obsesivno-kompulzivno motnjo, njihovim terapevtom in svojcem. Strokovni priročnik vključuje videoposnetek predavanja Razumevanje obsesivno-kompulzivne motnje, v pisnem delu publikacije pa so podani osnovni principi psihološke obravnave obsesivno-kompulzivne in drugih anksioznih motenj. Predavanje je namenjeno laični in strokovni publiki. Po predavanju je predviden čas za diskusijo o spremembi doktrine in novejših pristopih v zdravljenju anksioznih motenj.

“V sodobnem življenju izkušamo veliko tesnobe oz. anksioznosti, ki presega raven anksioznosti, ki je evolucijsko pomembna in varovalna. Klinično pomembne ravni anksioznosti v EU izkuša 14 % prebivalcev, te motnje pa jim zmanjšujejo kakovost življenja, povzročajo mučna subjektivna stanja in kvarijo medosebne odnose. Ena izmed njih je obsesivno-kompulzivna motnja (OKM), ki jo ocenjujejo za posebej trdovratno. Avtorica s svojim priročnikom demistificira prepričanja o terapevtski nedostopnosti in oblikuje tak razlagalni koncept, da postane spoprijemanje z OKM precej bolj izvedljiv in dosegljiv cilj za ljudi, ki trpijo zaradi nje, in njihove terapevte. Ta priročnik je v poplavi informacij odlična izbira za psihoterapevte, psihologe, zdravnike, psihiatre in druge kolege, ki delujejo na področju duševnega zdravja/motenj. Razumljiv pa je tudi laični javnosti, posebej ljudem s simptomi OKM. Če ga bodo prebrali, bodo lahko veliko bolje sodelovali v svoji lastni terapiji.”

Izr. prof. dr. Maja Rus Makovec, dr. med., spec. psihiatrije
Univerzitetna psihiatrična klinika Ljubljana, Enota za zdravljenje odvisnosti od alkohola

 O avtorici:
Aleksandra P. Meško je specialistka klinične psihologinje. Vrsto let je bila zaposlena v Psihiatričn bolnišnici Begunje na oddelku za kognitivno vedenjsko terapijo. V zadnjih letih opravlja psihološko svetovanje in psihoterapijo s posamezniki in pari v Centru za psihološko svetovanje Persona. Pri svojem deluzdružuje več psihoterapevtskih pristopov. Pomemben del njene psihološke prakse so strokovna izobraževanja in delavnice s področja kognitivne vedenjske terapije, transakcijske analize in nekaterih smeri sistemske terapije. Je učiteljica in supervizorka svetovalnega in psihoterapevtskega dela strokovnjakov s področja duševnega zdravja.

 



 

 
Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami