Vabilo na predavanje Psihologija anksioznosti Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
18. 02. 2017
 Prijazno vabljeni na brezplačno predavanje Psihologija anksioznosti dne 23. februarja 2017, ob 18h v predavalnici Mestnega muzeja Ljubljana, Gosposka 15.

 Predavanje prirejamo ob izdaji knjige Ko ti črna mačka prečka pot, ki je namenjena ljudem z obsesivno-kompulzivno motnjo, njihovim terapevtom in svojcem. Strokovni priročnik vključuje videoposnetek predavanja Razumevanje obsesivno-kompulzivne motnje, v pisnem delu publikacije pa so podani osnovni principi psihološke obravnave obsesivno-kompulzivne in drugih anksioznih motenj. Predavanje je namenjeno laični in strokovni publiki. Po predavanju je predviden čas za diskusijo o spremembi doktrine in novejših pristopih v zdravljenju anksioznih motenj.

“V sodobnem življenju izkušamo veliko tesnobe oz. anksioznosti, ki presega raven anksioznosti, ki je evolucijsko pomembna in varovalna. Klinično pomembne ravni anksioznosti v EU izkuša 14 % prebivalcev, te motnje pa jim zmanjšujejo kakovost življenja, povzročajo mučna subjektivna stanja in kvarijo medosebne odnose. Ena izmed njih je obsesivno-kompulzivna motnja (OKM), ki jo ocenjujejo za posebej trdovratno. Avtorica s svojim priročnikom demistificira prepričanja o terapevtski nedostopnosti in oblikuje tak razlagalni koncept, da postane spoprijemanje z OKM precej bolj izvedljiv in dosegljiv cilj za ljudi, ki trpijo zaradi nje, in njihove terapevte. Ta priročnik je v poplavi informacij odlična izbira za psihoterapevte, psihologe, zdravnike, psihiatre in druge kolege, ki delujejo na področju duševnega zdravja/motenj. Razumljiv pa je tudi laični javnosti, posebej ljudem s simptomi OKM. Če ga bodo prebrali, bodo lahko veliko bolje sodelovali v svoji lastni terapiji.”

Izr. prof. dr. Maja Rus Makovec, dr. med., spec. psihiatrije
Univerzitetna psihiatrična klinika Ljubljana, Enota za zdravljenje odvisnosti od alkohola

 O avtorici:
Aleksandra P. Meško je specialistka klinične psihologinje. Vrsto let je bila zaposlena v Psihiatričn bolnišnici Begunje na oddelku za kognitivno vedenjsko terapijo. V zadnjih letih opravlja psihološko svetovanje in psihoterapijo s posamezniki in pari v Centru za psihološko svetovanje Persona. Pri svojem deluzdružuje več psihoterapevtskih pristopov. Pomemben del njene psihološke prakse so strokovna izobraževanja in delavnice s področja kognitivne vedenjske terapije, transakcijske analize in nekaterih smeri sistemske terapije. Je učiteljica in supervizorka svetovalnega in psihoterapevtskega dela strokovnjakov s področja duševnega zdravja.

  

 
Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami