NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran
ODKRITO O ZAKRITEM - dogodek ob svetovnem dnevu duševnega zdravja Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
04. 10. 2016
 Vabilo na dogodek Odkrito o zakritem, ki bo to sredo, 5.10., s pričetkom ob 18. uri, potekal v Tunelu Lutkovnega gledališča Ljubljana.

 

 V združenju Ozara Slovenija vas vljudno vabimo na predstavitev dveh, za naš prostor prav posebnih literarnih del, ki sta v svojem bistvu dosti več kot samo to. Delo Anje Radaljac »Panči se predstavi« in nastajajoča zbirka esejev “Antologija tesnobe”, urednice Dijane Matković, na rahločuten, nekoliko poseben, mestoma tudi zabaven, a hkrati neposreden in odkrit način prikazujeta anksiozne motnje v do sedaj še nevideni luči. Kot takšni predstavljata tudi izjemen pripomoček za razumevanje in obvladovanje njihovih neprijetnih simptomov.

Dogodek bomo z namenom spreminjanja javne podobe o anksioznih motenj organizirali prav v dneh, ko obeležujemo svetovni dan duševnega zdravja. Z našim skromnim prispevkom bomo na simbolični ravni skušali »vrniti dostojanstvo« vsem tistim, ki so se v življenju soočili s temi izjemno pogostimi, a prepogosto povsem spregledanimi težavami. Po predstavitvi bo sledil pogovor z avtoricama obeh del ter strokovnjakinjama s tega področja - Alenko Tančič Grum in Heleno Lukan.

Dogodek bomo zaključili s kratko predstavitvijo edinstvene družabne igre, ki igralce popelje skozi različne tesnobne situacije ter jih spodbuja k njihovemu skupnemu premagovanju.

Razlogov za druženje z nami je zatorej več. Vabimo vas, da se nam pridružite na dogodku »Odkrito o zakritem«,ki bo potekal v sredo, 5. oktobra 2016, s pričetkom ob
18.00 uri, v Tunelu Lutkovnega gledališča Ljubljana, Krekov trg 2, Ljubljana.

Danes vas želimo prijazno opomniti nanj ter vam obenem posredovati nekaj pomembnih informacij:

-         Zaradi relativno nizke konstantne temperature v Tunelu, vam svetujemo, da se primerno toplo oblečete in obujete.
-         Zaradi specifičnih zahtev prostora se bomo vanj podali skupaj. Posamično vstopanje vanj ne bo mogoče
-         Zbirno mesto, od koder se bomo odpravili v Tunel, je pred vhodom v blagajno Lutkovnega gledališča Ljubljana, ki se nahaja nasproti blagajne ljubljanske vzpenjače.

-         Skupni odhod v Tunel bo ob 17.55 uri. Vstop po tej urni ne bo mogoč. Morebitni zamudniki bodo morali, žal, ostati zunaj.

mag. Bogdan Dobnik, dipl. soc. del.

 

 

 
< Nazaj   Naprej >
skupine
Švicarski prispevek
Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.
SOS Telefoni

ŽIV ŽIV

Podarite 0,5% dohodnine

Podarite
Dobrodelnost vas nič ne stane. Izpolnite obrazec

Pomembne povezave




DAM na Facebooku

Sledi nam na FACEBOOKU
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami