O psihoterapiji in (ne)urejenosti tega področja Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
01. 07. 2016
 Samo zato, ker duša ni organ, si ne zasluži drugorazredne obravnave«. Tako je zapisal eden od pobudnikov Civilne iniciative za kakovostno in dostopno psihoterapijo, tistih ljudi torej, ki razmišljajo, kako rešiti področje, kjer je država bolj kot ne - odpovedala. To področje je neurejeno.Kako in kje poiščemo pomoč, kam se obrnemo, koliko časa čakamo , plačamo, lahko plačamo…,kakšno je stanje na tem področju…kdo je psihoterapevt,…zakaj nimamo zakona o psihoterapevtskem poklic.

Veliko je iztočnic, zagotovo vsaj toliko kot težav in stisk. V studiu smo povabili dve sogovornici, dr. Vesna Švab, psihiatrinjo izredno profesorica na Medicinski fakulteti v Ljubljani in avtorica številnih člankov in knjig s področja duševnega zdravja in skupnostne psihiatrije. Z dolgoletno prakso na področju destigmatizacije in varovanja človekovih pravic
in Emanuelo Malačič Kladnik, predstavnica Civilne iniciative za kakovostno in dostopno psihoterapijo , sicer nam dobro znana kot soustanoviteljica društva Dam, ki se že več kot 10 let prizadeva za distegmatizacijo dušenih motenj in nudi pomoč ljudem z anksioznostjo in depresijo v Slo. Z gostjama se pogovarja Nataša Benčič.

Za ogled prispevka, kliknite na spodnjo sliko.

 

Izvirna novica: RTVSLO.si , 22 junij 2016

Prispevek je last medija RTVSLO.si

 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami