NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran arrow Članki in novice arrow Po dveh mesecih delovanja DAM portal zaživel
Po dveh mesecih delovanja DAM portal zaživel Natisni E-pošta
Vpisal: DAMa   
11. 07. 2005
ImageMinila sta dva meseca odkar smo s skupnimi močmi 9. maja 2005, odprli Portal s Forumom za javnost in odziv uporabnikov naše spletne skupnosti je že sedaj nad pričakovanji. Namreč dva meseca in to v času, ko imajo dijaki, dijakinje, študenti in študentke največ obveznosti, a za ostale se začenja obdobje dopustov, je zelo kratko obdobje, da se nek portal v spletu “prime”. Spletna skupnost “strahcev in strahic”, kakor jo je simpatično poimenovala naša uporabnica z nadimkom Stela, je v tem kratkem časovnem obdobju zrasla na 99 prijavljenih uporabnikov Foruma, ki so dejavni vsak dan v tednu.

Na portalu brez Foruma, smo presegli 20.000 ogledov, a samo na Forumu preko 48.000 ogledov posameznih tem in komentarjev. 
Dan, ko so bili uporabniki najbolj dejavni na Forumu, je bil 16. junij, ko je bilo 2542 ogledov, a največ uporabnikov istočasno na Forumu jih je bilo 20 in to 7. julija.

Izvedli in zaključili smo že dve anketi, od katerih se je prve udeležilo 66 glasujočih, druge pa 108 in rezultati obeh so dostopni za ogled na našem portalu, kar bo omogočeno tudi pri vseh ostalih anketah, ki jih bomo izvedli. Vsak mesec pripravimo novo anketo in trenutno poteka glasovanje ankete na temo “Metode zdravljenja, ki so bile pri vas najbolj uspešne”.

ImageV rubriki spletne Povezave do sorodnih spletnih strani, kjer naši uporabniki lahko sami predlagajo, oziroma vstavljajo povezave, imamo že 49 delujočih povezav na spletne strani. Res je, da 3 povezave iz gledajo bolj kot promocija storitev, ki jih nudijo nekatera podjetja, kot pa koristne povezave, a ker smo šele na začetku delovanja in Društvo DAM, še nima pripravljene strategije na temo sponzorstva in drugih možnih finančnih načinov pomoči društvu, smo pri tem “zatisnili” eno oko. A v kratkem se bo tudi to spremenilo, ker neprofitna društva dolgoročno ne morejo delovati, brez finančne pomoči družbe v kateri delujejo in sponzorjev. Kakorkoli že, naše uporabnike naprošamo, da na portalu vstavljajo povezave na spletne strani, kjerkoli na svetu so, da so le sorodne s tematiko naše skupnosti in so lahko v pomoč depresivnim in osebam z anksioznimi motnjami.

Na portalu smo pred kratkim vstavili poleg pristopnice za članstvo v Društvu DAM, ki jo je mogoče natisnit, izpolniti in poslati po polžji pošti, tudi “elektronsko” pristopnico, oziroma pristopnico, ki jo izpolnite kar na portalu in s klikom na gumb odpošljete vodstvu društva. Nekoliko smo izpopolnili in dodelali tudi stran s statističnimi podatki portala, kar bom v prihodnosti še izboljševali in je na vpogled vsem.

V rubriki člankov, nam sorodnih tem, imamo že 40 člankov izmed katerih je večina posredovanih iz drugih medijev in zaenkrat le par avtorskih, oziroma prvič objavljenih na našem portalu. Upamo, da se bo razmerje člankov in novic v prid avtorskih, oziroma takih, ki jih bodo napisali naši uporabniki in člani, v bodočnosti povečalo. Zato na tem mestu apeliramo na vse naše uporabnike, da nam pošljejo svoje osebne zgodbe, “odprta pisma” in seveda kakršnekoli članke v zvezi s temami depresije in anksioznosti. Članke bo pregledalo uredništvo, jih lektoriralo, če bo potrebno in objavljeni bodo na portalu.

V rubriki člankov imamo 36 prijavljenih komentatorjev, ki pa niso tako zgovorni, kot na Forumu, kar je razumljivo. A tudi vsi, ki so na Forumu prijavljeni niso še prijavljeni kot komentatorji. Za komentiranje člankov in novic, se je potrebno prijaviti na portalu posebej. Komentarji pod članki znajo biti zelo zanimivi, še posebej, če so konstruktivni.

Na Forumu smo pred kratkim doživeli tudi prvi hackerski vdor, skozi, do takrat neznano “luknjo”. Vdor smo preživeli brez izgube podatkov, “luknjo” smo s popravkom izvorne kode Foruma, relativno hitro zaprli in s tem onemogočili možne vdore in izkoriščanjem omenjene napake. Forum od takrat dalje deluje nemoteno.

Našo malo skupnost dobesedno gradijo uporabniki sami s svojimi prispevki in bolj ko bodo/bomo dejavni in več kot jih bo (nas bo), bolj bo odmevna in s tem upamo tudi dobra podpora in samopomoč vsem ki trpijo za depresijo in anksioznimi motnjami, kar je bil tudi namen nastanka naše spletne skupnosti.

S.I. - HisTer
 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami