NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Zbogom, Renata Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
13. 01. 2016
 V ponedeljek se je od nas poslovila Renata Ažman, novinarka, predavateljica in izjemna pisateljica. Leta 1992 je zbolela za bipolarno motnjo in se vsa leta pogumno soočala z njo.

Svoje izkušnje in videnje o svetu in težavah je strnila v več literarno izpovednih delih, ki so pri soočanju z duševnimi težavami in posledicami zlorabe pomagala nešteto ljudem; Japajade (Tuma, 2005), Depra (Celjska Mohorjeva družba, 2007), Itaq (Miš, 2011) in Yoyo (Academy of Fine Arts and Design, 2014).

S svojimi deli je nenadomestljivo prispevala k destigmatizaciji duševnih motenj pri nas. Številnim ljudem je pomagala usvojiti veščino terapevtskega pisanja, ki ga je poučevala na delavnicah v Sloveniji in po svetu. Bila je častna sodelavka britanskega Centra za odličnost v interdisciplinarnem duševnem zdravju Univerze v Birminghamu.

Ob izidu njene najbolj znane knjige Depra, odkrite in iskrene osebne izpovedi o njenem boju s to zahrbtno boleznijo, se je prebudil medijski dialog na temo depresije in ostalih duševnih motenj, s katerimi vsakodnevno bije boj na tisoče ljudi v Sloveniji.

Toda Renata je bila še mnogo več kot le odlična avtorica in novinarka. Bila je topla, sočutna, iskrena, ustvarjalna in izjemno bistra ženska. Bila nam je v navdih in spodbudo, naša sogovornica, dopisovalka, prijateljica.

Njen odhod boli. Iskreno sožalje vsem žalujočim svojcem in tesnim prijateljem.


 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami