Prva stran arrow Namen društva
Namen društva Natisni E-pošta

Namen društva DAM

Društvo DAM je kratica za "Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami".

Namen društva sta pomoč in podpora osebam, ki trpijo ali so trpele, za katero koli obliko anksioznih motenj in depresije ter njihovim sorodnikom in podpornim osebam.

Zavzemamo se za širjenje znanja in informacij s področja anksioznih motenj ter za večjo ozaveščenost javnosti o resnosti in prisotnosti tega problema v družbi. Ob ustanovitvi društva smo se zavedali, da v Sloveniji hudo primanjkuje ustrezna literatura o anksioznih motnjah, pogrešali pa smo tudi center, kjer posamezniki s tovrstnimi težavami lahko pridejo v stik z drugimi osebami s podobnimi izkušnjami.

Poslanstvo društva je, da združuje ljudi in jih spodbuja, da si medsebojno pomagajo in tako lažje nosijo breme anksioznih motenj. V ta namen se je društvo zavzelo za postavitev spletne strani, kjer bi bile na voljo informacije o depresiji in anksioznih motnjah v slovenskem jeziku; hkrati z informacijami bosta dostopna tudi forum in klepetalnica, kjer bodo posamezniki lahko interaktivno izmenjali izkušnje in mnenja.

Društvo smo ustanovili ljudje, ki smo se v življenju tudi sami srečali z anksioznimi motnjami in okusili bolečino, ki jo prinesejo. Zato med svoje vrste vabimo vse tiste, ki so kaj takega sami doživeli, pa tudi osebe, ki so jim blizu. Dobrodošli so vsi, ki bi radi na kakršen koli način prispevali k boljšemu poznavanju anksioznih motenj in depresije pri nas, se z nami učili in nas podpirali.

 

Uredništvo DAM portala

 

 
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami