NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran arrow Rubrike novic arrow Društvene novice arrow 10 let Društva DAM !!
10 let Društva DAM !! Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
15. 04. 2014
DAM15.4.2004 je bil ustanovni občni zbor Društva DAM. Ustanoviteljice društva so bila tri anksiozna dekleta: Maja ,Emi in Andreja. Načrti so bili veliki in dolgoročni in prav hitro so se priključili somišljeniki in sodelavci.

 Namen društva je prostovoljna medsebojna pomoč ljudi z anksioznimi motnjami, aktivna internetna stran z informacijami o člankih,literaturi in metodah  zdravljenja. Društvo naj bi delovalo za destigmatizacijo duševnih motenj.Društvo DAM pa je idejo nadgradilo z forumom in klepetalnico.

Danes so nam marsikatere stvari samoumevne,  vendar je bilo v preteklih 10 letih za to potrebnega veliko truda. Danes imajo duševne  motnje že svoj prostor v medijih; tudi po zaslugi članov društva DAM, ki so bili pripravljeni povedati svojo zgodbo, svojo težko izkušnjo.      

V preteklih letih je v društvu delovalo veliko prostovoljcev in vsakemu od njih se lahko zahvalimo za njegov prispevek in trud. Za to bodo še prilike in čas. Del društva niso samo njeni “uradni” člani! Del društva so tudi strokovnjaki, s katerimi smo sodelovali, naši svojci in prijatelji. Želimo pa si, da je naš glas segel tudi do tistih, ki so na podlagi informacij uspeli pravočasno preprečiti razvoj duševne motnje.

Vsem želim, da bi nas čim manj potrebovali !
Pa vendar, da bi ostali z nami tudi kasneje- kot luč, ki kaže pot drugim.

Društvo DAM

ZAKAJ ZVONČEK?

V Washingtonu stoji ZVON že več kot štirideset let pred Centrom zdravstvene organizacije za duševne bolezni. Le ta simbolizira upanje vseh ljudi, ki jih je prizadela duševna bolezen.

Je in bo večen simbol priznanja te bolezni in človekove zmage nad njo. Zvonček, ki ga je društvo prevzelo kot simbol je oblikovala in izdelala umetnica, ki se ukvarja z oblikovanjem in izdelavo glinenih izdelkov, iz keramike, ter izdelkov iz stekla in je članica našega društva. 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2020 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami