Donacija društvu Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
15. 12. 2013
 Po zakonu o dohodnini lahko davčni zavezanci do 0,5 odstotka dohodnine, odmerjene od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, namenijo tudi našemu društvu. Vaš pristanek za donacijo morate Davčni upravi RS (DURS) sporočiti do 31. decembra. V kolikor ste zahtevo že podali, se lahko do konca leta premislite in davčnemu organu podate novo zahtevo. Upoštevana bo zadnja veljavna zahteva, ki jo bo davčni organ prejel do 31. decembra, oziroma bo do tega datuma oddana priporočeno po pošti.

Na podlagi tretjega odstavka 142. člena Zakona o dohodnini (Uradni list RS, št. 17/06) in tretjega odstavka 6. člena Uredbe o namenitvi dela dohodnine za donacije Uradni list RS, št. 30/07 in 36/07) je Vlada Republike Slovenije sprejela SKLEP o objavi dokončnega seznama upravičencev do donacij za leto 2007.

Med upravičence s področja zdravja je do donacij za od leta 2007 vključeno tudi

DRUŠTVO ZA POMOČ OSEBAM Z DEPRESIJO IN ANKSIOZNIMI MOTNJAMI
ILIRSKA 22, 1000 LJUBLJANA
Davčna številka 60636157

Več v PDF dokumentu na spletni www.durs.gov.si --->>

Po zakonu o dohodnini lahko davčni zavezanci do 0,5 odstotka dohodnine, odmerjene od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, namenijo tudi našemu društvu. Vaš pristanek za donacijo morate Davčni upravi RS (DURS) sporočiti do 31. decembra.

Če želite svojim deležom pomagati našemu društvu, izpolnite priloženi obrazec Image  

Podpisano zahtevo je potrebno oddati na pristojni davčni urad oziroma izpostavo in to osebno ali po pošti. Tisti, ki imate digitalno potrdilo pa lahko zahtevo oddate elektronsko, preko portala eDavki http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/StartPage/StartPage.aspx

V kolikor ste zahtevo že podali, se lahko do konca leta premislite in davčnemu organu podate novo zahtevo. Upoštevana bo zadnja veljavna zahteva, ki jo bo davčni organ prejel do 31. decembra, oziroma bo do tega datuma oddana priporočeno po pošti.

Če ste kot zavezanec za dohodnino že podali zahtevo, v kateri ste navedli upravičenca, ki ga v tistem obdobju še ni bilo navedenega na seznamu upravičencev za namenitev dela dohodnine ali so bili podatki o upravičencu napačni (napačna davčna številka), se je takšna vaša zahteva štela za brezpredmetno. Davčni organ je namreč ob prejemu zahteve preveril, ali je upravičenec (njegova davčna številka), ki ste mu želeli nameniti del dohodnine, v tistem trenutku bil naveden na seznamu upravičencev za namenitev dela dohodnine za donacije. V kolikor upravičenec ni bil naveden na seznamu, potem zahteve za namenitev dela dohodnine tudi niso vnašali v sistem.

Zavedamo se, da vam s tem povzročamo dodatno delo, a žal smo šele sedaj prišli na listo upravičencev.
 
Ker nas na ta način lahko res učinkovito finančno podprete, ne da bi sami imeli dodatne stroške, vas prosimo, da se odločite za to možnost.


Hvala in priporočamo se za donacijo!
 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami