Z močjo svetlobe premagajmo temo ! Natisni E-pošta
Vpisal: Lost   
06. 09. 2013
 Spoštovani!
443. Toliko Slovenk in Slovencev je v lanskem letu svoje življenje končalo s samomorom.

To število našo državo še vedno uvršča pod sam svetovni vrh lestvice umrljivosti zaradi samomora, pretresljiv pa je tudi podatek, da je največ samomorov storjenih prav na podravskem območju.

Zato vas tudi letos vabimo, da v torek, 10. septembra 2013, na trgu Leona Štuklja, v Mariboru, skupaj z nami obeležite svetovni dan preprečevanja samomora. Še posebej toplo vas vabimo, da nekaj minut pred 21. uro skupaj z nami tvorite posebno spominsko obeležje ter tako opozorite na vse, ki so nas v lanskem letu za vedno zapustili.

 Tokrat bomo namreč število umrlih zaradi samomora v minulem letu predstavili z odtisi čevljev, ki bodo na omenjenem trgu razpostavljeni preko celega dneva, v večernem mraku pa bodo zasijali kot odsev svetlobe, katera simbolizira upanje, da je mogoče odgnati tudi najbolj temne samomorilne misli, samomor pa mogoče preprečiti.

Poleg tega bomo vse lastnike t.i. pametnih mobilnih telefonov pozvali, da aktivirajo posebno, v ta namen izdelano mobilno aplikacijo, ki bo zaslon njihovega telefona navidezno spremenila v gorečo svečko. S tem se bomo pridružili pobudi Mednarodnega združenja za preprečevanja samomora – IASP, s katero ljudi po vsem svetu na ta dan pozivajo, da prižgejo svečko v spomin na vse umrle zaradi samomora.

Veseli bomo, v kolikor boste večer preživeli v naši družbi. S tem boste poskrbeli za boljšo ozaveščenost javnosti o tej največkrat zamolčani problematiki ter nam z močjo svetlobe pomagali premagati temo!

mag. Bogdan Dobnik, dipl. soc. del.                                       Boštjan Repnik univ. dipl. prav.
predsednik društva Ozara Slovenija                                       generalni sekretar društva Ozara Slovenija

 
< Nazaj   Naprej >
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami